Guvernul vrea să INTERZICĂ prin ordonanță creșterea alocațiilor pentru copii de la 1 iulie

2 2.134

F. Cîțu a declarat, joi, că există posibilitatea să se interzică prin Ordonanță de urgență creșterea alocațiilor pentru copii de la 1 iulie, în cazul în care acest amendament nu va trece în Parlament.

Întrebat fiind, în cadrul unei conferințe de presă, despre o eventuală creștere a alocațiilor începând cu 1 iulie, Cîțu a răspuns:

„Deci eu, colegii mei din coaliție au fost acolo când am aprobat cu toții bugetul pentru anul acesta, am discutat despre o singură creștere anul acesta a alocațiilor, la începutul anului. Care va fi dinamica în perioada următoare, pot să facă amendamente în Parlament. Dacă nu le fac la timp, bineînţeles că va trebui să facem printr-o ordonanţă de urgenţă modificarea, ca să asigurăm că nu vom avea o altă modificare în anul acesta. Nu de alta, dar nu este în buget şi atunci vom avea o problemă bugetară”.

O declarație similară a fost făcută tot în cursul zilei de joi de președintele PNL, Ludovic Orban. Acesta a declarat că cel mai probabil în prima şedinţă a coaliţiei se va discuta despre situaţia alocaţiilor pentru copii, menţionând că el şi … Cîţu nu susţin o majorare de la 1 iulie, după cum a relatat Agerpres.

„Cu siguranţă, chiar săptămâna asta ar fi trebuit (luată o decizie – n.r.), dar a apărut prezentarea publică a PNRR şi nu am mai ţinut şedinţa coaliţiei. Probabil, la prima şedinţă a coaliţiei vom discuta. Punctul nostru de vedere l-am exprimat, atât … Cîţu, cât şi eu, şi anume că susţinem formula care a fost adoptată în Senat. Acolo este OUG, este o lege de adoptare a OUG care a suferit un amendament în Senat şi, din punctul nostru de vedere, susţinem amendamentul în Senat, să nu existe creşterea de la 1 iulie. De altfel, am şi anunţat public că aceasta va fi poziţia noastră”, a afirmat Orban, întrebat despre decizia în privinţa reexaminării, la cererea preşedintelui Iohannis, a proiectului privind creşterea alocaţiilor, care este în dezbaterea Comisiei pentru muncă a Camerei Deputaţilor.

Potrivit sursei citate, în 30 decembrie 2020, Senatul a adoptat, cu amendamente, OUG 123/2020 care vizează creşterea etapizată a alocaţiilor de stat pentru copii, ca urmare a reexaminării solicitate de preş. K. Iohannis. Camera Deputaţilor este for decizional.

2 Comments
  1. IO...gerules says

    Asti venetici speriati,dar cu tur de pantalon,sant cu totii adunati de sub smarc sau vre-un cotlon.Uitativa ce bravura de roman se iteste in foto…,vorba turcului ..halal giugiuc…Mai fratilor,mai,iubiti-va patriotii,cautati-i si-i luati de mana si fiti ca un lant de porotectie impotriva unora ca astia.

  2. IO...gerules says

    Nu va pare rau de tara voastra,de luncile,livezile,ponoarele si izvoarele pamantului pe care bunul Dumnezeu l-a daruit romanilor din iubire pentruu acest neam.dece dezamagici Pronia Cereasca?Dece lasati atata frumusete unui neam venit”din tarmul de sub luna,neam urat,perfid si mincinos”,

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php