Voiculescu și Moldovan demiși de la Ministerul Sănătății

1 1.066

F. Cîțu a anunțat că miercuri i-a înaintat preș. Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a lui V. Voiculescu.

Potrivit lui Cîțu, interimatul funcției va fi asigurat de către D. Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății.

„Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei A. Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi” a mai anunțat Câțu.

Decizia vine după ce secretarul de stat A. Moldovan a semnat un ordin de ministru al Sănătății care introduce noi criterii pentru carantinarea localităților, respectiv nivelul de testare pentru COVID, rata de incidență și de gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI, semnat de secretarul de stat A. Moldovan, a fost publicat marți în Monitorul Oficial.

Documentul introduce un punctaj pe baza unei grile. Municipiile și zonele metropolitane cu peste 100.000 de locuitori pot intra în carantină dacă au minimum 60 de puncte, iar restul localităților dacă au minimum 70 de puncte. Pentru încetarea carantinei este prevăzut un singur criteriu, respectiv rata de incidență de sub trei cazuri la o mie de locuitori.

F. Cîțu nu și-ar fi dat acordul pe ordin, conform unor surse guvernamentale.

D. Barna spunea, în schimb, că ordinul este firesc, tehnic și necesar.

De asemenea, decizia vine în contextul în care zilele trecute au murit trei oameni la Spitalul „Victor Babeș” din Capitală, iar felul cum a fost transformat Spitalul Foișor în unitate Covid a stârnit revoltă.

sursa: R3Media

1 Comment
  1. Moraru Ionut says

    Acum se dau puncte localitatilor. Maine se vor da puncte cetatenilor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php