Trei pacienți au murit în urma unei defecțiuni la secția mobilă ATI de la Spitalul Victor Babeș București. A șasea catastrofă din mandatul lui Vlad Voiculescu. Bilanțul: 24 de morți în spitale

0 1.275

Sistemul de alimentare cu oxigen la secția mobilă ATI de la Spitalul „Victor Babeș” din Capitală s-a defectat luni. Trei pacienți au decedat, cinci au fost transferați și cinci transferați, iar polițiștii și procurorii au deschis o anchetă, conform RostOnline.

Potrivit sursei citate, totul s-a petrecut luni după-amiază, în jurul orei 17:00, la unitatea mobilă de Terapie Intensivă de la Spitalul Victor Babeș, acolo unde se aflau opt pacienți bolnavi de COVID-19 şi care erau în stare gravă.

În urma unei erori la sistemul de oxigen al TIR-ului ce aparține Departamentului pentru Situații de Urgență, ventilatoarele care îi ajuta pe pacienți să trăiască s-au oprit.

Drept urmare, cel puțin trei pacienți au murit, în timp ce ceilalți cinci au fost transferați la alte spitale din București.

Acesta este al șaselea dezastru sanitar petrecut la un spital în mandatul de Ministru al Sănătății al lui Vlad Voiculescu, început pe 23 decembrie 2020.

Pe 9 aprilie, pacienții de la Spitalul de Ortopedie „Foișor” au fost transferați peste noapte, la propriu, către alte unități. În urma transferului, trei persoane au decedat.

Pe 15 martie, un incendiu a avut loc la un Spital de Psihiatrie din Maramureș. Nu au existat victime.

Pe 29 ianuarie, un incendiu a izbucnit la Institutul „Matei Balș” la București, care s-a soldat cu 20 de morți. Pe 5 ianuarie, un incendiu a izbucnit într-un salon al unui pavilion suport Covid al Spitalului de Psihiatrie din Gătaia. Potrivit ISU Timiș a luat foc o saltea dintr-un salon din care au fost evacuate două persoane.

Pe 2 ianuarie, un incendiu a izbucnit la Secția de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman, județul Neamț, doi pacienți și două cadre medicale fiind transportate la Camera de Primiri Urgențe, după ce au suferit ușoare intoxicații cu monoxid de carbon.

Pe 25 decembrie 2020, în Ziua de Crăciun, a avut un loc un incendiu la pavilionul de bărbați de la Spitalul de Psihiatrie Socola Iași, în urma căreia a murit o singură persoană.

via R3Media

foto: Fanatik

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php