Bunul simț și libertatea

0 1.824

Consiliera Ana Munteanu de la USR s-a dus peste un proprietar de restaurant din Timișoara care îndrăznea, avea curajul monumental să producă în carantină. S-a dus nu oricum, cu alai de jandarmi după ea. La mesele din restaurant se aflau infiltrați și câțiva informatori ai doamnei. Ca tabloul să fie complet, „colegii” consilierei s-au ridicat de la mese și au plecat senini, fără să mai achite consumația.

Cum au ajuns ciorba de văcuță și pleșcavița bănățeană subiect de flagrant? Cum am ajuns să regăsim peste ani maniera de acțiune a activiștilor de partid din vremea Anei Pauker și a lui Gheorghe Gheorghiu Dej?! Sceneta regizată de consiliera primăriei îmi amintește de profilul turnătorului din comunism, care chema miliția cum identifica vreo formă de rezistență sau când te vedea, printre scândurile gardului, că ai tăiat pur și simplu vițelul. Nu este primul derapaj pe această frecvență, politiciana Oana Bogdan venise cu ideea desființării proprietății și vorbea de o societate a viitorului în care am trăi în grupuri în loc de cupluri. Adică în colectiv. Mă gândesc că pe undeva, Editura Politică încă lucrează subliminal și infuzează vechile idei ale Manifestului lui Marx &Engels.Dacă nu ar fi pielea noastră în joc, contextul dramatic în care au ajuns unii antreprenori să își desfășoare activitatea , aș spune că până la urmă fiecare partid pe limba lui piere, pandemia a accelerat conturarea lor „mai la stânga” sau „mai la dreapta”, centru- dreapta a dispărut demult. Dar situația este abruptă, vitrinele cu anunțul DE ÎNCHIRIAT au umplut bulevardele. Din clătităria de pe Eminescu a rămas un morman de rigips, la fel din cafeneaua de vizavi de biserică, restaurantul Belini a rămas doar în amintiri, etc. Cred că oamenii ar trebui lăsați în pace , pur si simplu. Nu Statul ne va salva, ci bunul simț și libertatea.

de Eduard Dumitrache R3Media

foto: Express de Banat

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php