Dan Puric: „Comunismul s-a mutat în globalizare și are aceleași principii”

0 1.404

Actorul și scriitorul Dan Puric a vorbit la o televiziune din București despre comunism, evenimentele din 1989 și multe alte subiecte.

Iată un rezumat al afirmațiilor făcute la A7TV: Comunismul este precum covid-ul: are o versatilitate virală și este un mutant. Comunismul s-a mutat în globalizare și are aceleași principii.

  • Înțeleg că te opui corupției economice, legitim de altfel. Dar corupției sufletești, nu te opui? Ce vezi tu afară așa de frumos? Uitați-vă afară, ce s-a întâmplat în această pandemie, în care bieții italieni au fost lăsați singuri. Ce dovadă de egoism, ce lipsă de creștinism a fost!
  • Eu nu vorbesc împotriva Europei, pentru că Europa înseamnă niște valori fantastice. Ci că se vine de-acolo, cu un program, care ne setează pe fiecare, la nivel de individ, într-o zonă…la nivel individual suntem egoiști și la nivel de mulțime suntem turmă, avem instinct gregar.
  • Am văzut moartea (cei din 1989 – n.r.), am văzut oameni murind. Dar nu de la trasoare, că am făcut armata. Îi împușcau cu amortizoare de pe Inter (Hotel Intercontinental – n.r.) sau cu pistolul din buzunare.
  • În două zile mi-am dat seama că-i lovitură de stat. Au folosit tinerii aceia care au murit…Pentru libertate, nu pentru ăștia care ne conduc și au mutilat țara în 30 de ani.
  • Nu au crezut atunci (cei care au murit – n.r.), cei care sunt sub pământ acum, că își vor bate joc de noi. Că din grădina zoologică, ne vom duce în junglă unde ne vor împușca la liber.
  • În 1990, jocurile erau făcute, cu serviciile, ca și acum.
  • N-ai voie să-ți iubești țara că te fac postacii „omul rușilor”. Le e frică de libertate și trebuie să pună o etichetă în spate.
  • În fiecare seară mă rog pentru martirii creștini din România. Credeți că roata istoriei nu se va întoarce?
  • În spatele pandemiei văd pericole mai mari: frica, deznădejdea, re-educarea copiilor noștri, vă dați seama, în mijlocul pandemiei le ardea de educația sexuală a copiilor…

via R3Media

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php