REZISTENȚA ESTE FERTILĂ

1 1.701

Fie că ești un fan înfocat al serialului Star Trek, fie că nu te uitai la vreo prostie de serial SF nici dacă te picau cu ceară, dacă ai prins anii 90 îți aduci aminte de expresia clișeu a Borgilor:
„Rezistența este inutilă. Vei fi asimilat.”

Pentru cei care nu știu, propoziția „rezistența este inutilă” a fost introdusă în cultura populară în „Q Who”, un episod „Star Trek: Generația Următoare” din 1989, în care echipajul Enterprise întâlnește Borg, o comunitate de cyborgi conectați la o inteligență artificială-server prin implanturi cibernetice. Borgul a devenit unul dintre cei mai faimoși dușmani ai universului Star Trek. Dar nu furia sau ticăloșia extremă îi făcea atât de înfiorători. Dimpotrivă. Era inteligența lor rece, calculatoare, asemănătoare unei mașini și obiectivul lor unic de a asimila toate speciile noi în colectivitatea care făcea Borgul atât de înspăimântător.
Borgul nu căuta să ucidă umanitatea, ci doar „să adauge caracteristicile biologice și tehnologice distinct umane la cele ale Borgului.”

Acum vă veți gândi că soarta noastră de azi are prea puțin de-a face cu cele de mai sus, iar până acum o săptămână aș fi fost de acord cu voi. Dar am citit o postare a unui fan Star Trek, intitulată „Rezistența inutilă a fost întotdeauna o minciună”, care observa:
„Borgul știa foarte bine nu doar că țintele lor erau capabile să opună rezistență și în unele cazuri chiar să amenințe direct Borgul. Borgul știe că rezistența îi pune în pericol adevăratul său scop: asimilarea.
Borgul are măsurători prin care scanează dorința și abilitatea unei specii de a rezista asimilării. Nu abilitatea lor de a se lupta per se, ci mai degrabă abilitatea lor de a influența raportul cost/beneficiu pe care îl face Borgul când încearcă să asimileze.
Borgul este în mod evident puternic și capabil să distrugă dintr-odată lumea, pe baza unui capriciu. Dar nu doresc asta. Când țintesc o anumită specie pentru a o asimila, scopul lor este exact acesta: asimilarea. Dacă sunt forțați să distrugă nave dușmane și indivizi, atunci Borgul pierde tocmai resursele pe care dorea să le colecteze de la bun început. Desigur că ar „putea” distruge fiecare navă și planetă pe care o întâlnește, dar ce ar câștiga? Tactica lor este mult mai strategică pentru că vor să obțină intacte tehnologia și oamenii.”

Ajunși în acest punct, paralelele cu lupta noastră cu cei care doresc să controleze în prezent totalitar societatea ar trebui să fie evidente. Într-adevăr, scopul conjurației COVID Ordinea Mondială este din punct de vedere funcțional foarte similar cu cel al fictivului Borg. Fiind psihopați, planificatorii și promotorii „Marii Resetări” sunt la fel de reci și calculatori în zelul pe care îl pun. Și, cel mai important, în această paradigmă a biosecurității, ticăloșii de tipul Borgului își scanează constant „dușmanul” – adică pe noi, publicul general – pentru a vedea nivelul nostru de rezistență sau de acceptare al diverselor lor propuneri.

Obiectivul Borgului Covid nu este de a trimite trupe pentru a ne forța pe toți cu pușca la cap să ne supunem ordinelor lor. Nu, așa ceva ar fi mult prea costisitor. O astfel de tiranie directă i-ar trezi pe prea mulți oameni, ceea ce ar duce la o revoltă care le-ar strica planurile. Nu, obiectivul lor este de a asimila publicul, de a ne face să ne supunem ordinelor lor. Sau, cel puțin, să se asigure că nu protestăm când sunt date aceste ordine.

Am avut un astfel de exemplu foarte recent în Australia. Primul ministru australian, Scott Morrison a declarat unui post de radio că odată ce va fi considerat sigur, noul vaccin contra coronavirusului va fi făcut „pe cât de obligatoriu va fi posibil”, adăugând că „există întotdeauna excepții pentru orice fel de vaccin, în funcție de argumente medicale, însă doar atât.”
Sugestia că acest vaccin netestat și nedemonstrat ca fiind benefic va deveni obligatoriu a provocat, totuși, un scandal, chiar și media oficială punând sub semnul întrebării presupusa autoritate legală a primului ministru pentru a impune obligativitatea. Presiunea a fost atât de puternică încât Morrison a fost forțat să dea înapoi. „A existat un pic de exagerare, pentru că nu va exista un vaccin obligatoriu, scopul fiind acela de a vaccina cât mai mulți oameni cu putință”, a afirmat primul ministru în aceeași, zi mai târziu.

Borgul a înaintat poporului un ultimatum. Rezistența publicului în fața acestui ultimatum a dovedit că pentru Borg costul implementării acestui obiectiv este prea mare. Așa că au renunțat la ultimatum.
Să nu vă faceți iluzii: vor reveni. Nu se sfârșește aici. Dar rezistența publicului a făcut ca Borgul să renunțe pentru moment.

Uneori, rezistența pare ceva trivial. Oameni care fac cumpărături fără măști. Studenți care socializează în Quadul din campus. Părinții care le serbează zilele de naștere copiilor. Proprietari care dau petreceri acasă. Mai poate exista vreun dubiu că în absența unei astfel de rezistențe, Borgul ar fi băgat lumea în carantină de gradul patru cum se întâmplă acum la Melbourne?

Chiar și presa mainstream a preluat tema rezistenței. Într-un editorial publicat de Wall Street Journal, Allysia Finley aseamănă cultura petrecerilor ilegale și încălcarea generală a regulilor cu întâlnirile ilegale din vremea Prohibiției americane.
„La fel ca în anii 20, aruncarea în ilegalitate a întâlnirilor a instigat alte comportamente deviante, inclusiv violente. Săptămâna trecută, poliția a spart o petrecere în Santa Monica, California, care a dus în cele din urmă la împușcarea mortală a unei femei de 35 de ani. Localnicii susțin că petrecerile tehno au devenit frecvente pe dealurile de la Hollywood. Cel puțin două alte petreceri din Los Angeles au sfârșit în focuri de armă.”
Mai departe, Finley observă că astfel de întâlniri sociale interzise au loc peste tot în țară, ajungând la concluzia că: „Politicienii democrați au eșuat în a învăța din experimentul eșuat al prohibiției de acum un secol: interzicerea activităților economice și sociale normale creează o piață neagră.”

Într-un anumit sens, tocmai acest fenomen l-am descris în „Bucurați-vă! Agora crește!”. Expansiunea aiuritoare a activităților devenite ilicite sau ilegale le dă multor oameni obișnuiți, plătitori de taxe și iubitori de guvern, primul lor gust al rezistenței. Și știți ce? Unora chiar le place.
Borgul vrea cu disperare să vă convingă că rezistența este inutilă. Că veți fi asimilați. Dar normal că vă vor spune asta. Ce altceva v-ați aștepta să spună?
După cum remarca Sprio Skouras, guvernele și „autoritățile sanitare” testează terenul acum, dorind să vadă cât sunteți dispuși să acceptați și cât de repede pot merge cu implementarea „noii normalități”. Dacă nu ar fi rezistat nimeni, premierul australian nu ar fi dat înapoi de la sugestia sa că vaccinul va fi obligatoriu. Acum testează povestea înșelătoare „fără înțepătură, fără bani” și vor analiza răspunsul publicului după care vor acționa în consecință.

Suntem analizați de Borgul noii paradigme.  Ne dau un „coeficient de rezistență”.  Când raportul cost/beneficiu le va deveni favorabil, vor începe vaccinările forțate (și tot ce mai plănuiesc).

„Rezistența este inutilă” este o minciună. Este o cacealma pe care v-o servesc chiar dușmanii. Vor să vă facă să credeți că nu aveți nicio putere pentru ca să nu încercați să folosiți această putere. Și dacă vă lăsați capul în jos și îi lăsați să treacă peste voi, nu vor avea nicio ezitare să o facă.
Să nu uitați asta niciodată: rezistența este fertilă. S-ar putea să fiți înfrânți, dar nu veți fi niciodată asimilați dacă nu renunțați.

de James Corbert

Sursa: Contramundum

1 Comment
  1. IO...gerules says

    Oamenii au inceput sa se trezeasca.Tot mai multi primesc cu reticenta purtarea mastii pe figura.E si normal sa fie asa,lumea reprezinta o societate in care se desfasoare activitati multiple:economice,educative dar si sportive.Aici cu sportul se dezveleste perfidia covitului asta misel.Adica sportivii se intrec,fac eforturi fizice deosebite fara masti,dar”virusul”excroc nu-i atinge ci ai asteapta in afara terenului de intrecere,unde alaturi de prostimea lumii isi pun masca.Chestia asta este atat de evidenta incat e normal ca cei cu glagorie sa-si puna intrebari pertinente despre un dusman afisat doar pe ecranele televizoarelor intro veselie ridicol de timpita.Oamenii incep sa vada imaginea acelui Borg perfid,dar temator.El nu poate exista fara asimilarea prostimii,s-ar asfixia,ar murii spre fericirea lumii.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php