Cristi Puiu:”Dictatura e mai periculoasă ca pandemia”

1 1.548

Regizorul Cristi Puiu a vorbit despre contextul în care a ţinut discursul anti mască înainte de ecranizarea filmului său Malmkrog la Festivalul Internațional de Film Transilvania de la Cluj-Napoca, conform Mediafax.

Regizorul Cristi Puiu a explicat la Marius Tucă Show ce s-a întâmplat pe scena de la TIFF, acolo unde discursul său a stârnit reacţii şi controverse aprinse în spaţiul public. Cristi Puiu susţine că nu avea de gând să ţină un asemenea discurs tranşant, chiar la proiecţia noului său film, ,,Malmkrog”, însă devoalează motivul care l-a determinat să aibă o asemenea reacţie.

,Cred ca dictatura este un lucru mult mai periculos decât pandemia. (…) Am cerut să vorbesc fără mască, ne-am născut fără mască. (…) Aceste măsuri sunt tranzitorii. (…)”, a spus regizorul.

,,Eram foarte supărat când am început să vorbesc la Cluj, ne-au ţinut jumătate de oră până să intrăm. Au fost mai mulţi factori: masca, frigul, ţânţarii (…) Ştiţi ce mă deranjează la toată povestea asta? Frica din ochii omului!” povesteşte regizorul.

Reamintim că înainte de ecranizarea filmului său Malmkrog la Festivalul Internațional de Film Transilvania regizorul român, Cristi Puiu, a subliniat că este inuman să te uiți la o proiecție de 200 minute cu masca de protecție pe figură. Acesta a afirmat că “puterea ar trebui să nu ne trateze ca pe nişte vite”.

Făcând referire la Revoluția din 1989, acesta a spus că ,,au existat niște oameni indisciplinați în România care au spus NU dictaturii. (…) Dacă dumneavoastră sunteți astăzi aici și vă uitați la un film este pentru că au existat niște oameni indisciplinați în România în Decembrie ’89 care au spus nu dictaturii. Puterea instalată ar face bine să discute cu oamenii, să intre în dialog, nu să ne trateze ca pe niște vite. Există un virus, dar tonul autorităților statului este inacceptabil”.

1 Comment
  1. IO...gerules says

    Tara noastra romaneasca este condusa de niste bezmetici de cea mai joasa speta umana.Conducerea ei este formata din animale singuratice in furia lor,care-si urmaresc cu manie propriile beneficii,dar manati de sforile uniu papusar dela Centru in aceiasi directie:groapa de inmormantare a poporului roman.Acum fura cine poate si cat poate,pana cand mai au ce.Chestia cu virusul asta le-a picat manusa,si masca la gura,de potrivit,intru coordonarea mintii si sufletelor lor de viermi golfabili de o inconstienta urlatoare la cer.In Romania s-a asezat o teroare generalizata chiar de purtataorii terorii, pe pielea lor,intr-o veselie ce frizeaza dementa unuei natii.Patriotilor li se aplica portia de zeflemea,capacitatilor intelectiuale si fizice li se deschid granitele sa fuga unde or vedea cu ochii,locurile sfinte ocupate pe merit,ale inaintasilor nostrii,care au adus tara pana la ceasul de astazi,este ocupat de viermuiala scarboasa a unor ipochimeni certati cu bunul simt si cu Dumnezeu,Romanii nu mai judeca,nu mai viseaza,nu mai folosesc puterea bratelor lor pentru infrumusetarea lor si a tarii,ei cad in ingenunchiati de minciunile aureolate ale veneticilor care le scxhimba perceptia vietii si-i imping in mod diplomatic spre moarte.Romanii cred ca ceace fac este bine,foarte bine:trebue sa poarte masca sa se apere,sa-si dea cu spirt pe maini,care oricum nu mai sant muncite cu cinste si onoare,sa se fereasca unii de altii tinand”distanta sociala”de tampiti ce sant si fricosi,sa nu se mai duca la Biserica,sa nu-si mai trimita copii la scoala,ci sa se inmormanteze intr-o veselie neinteleasa.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php