Peste 5000 de români la pomenirea de 7 ani a părintelui Iustin Pârvu

0 1.406

La slujba de pomenire de sâmbătă, 13 iunie, la Mănăstirea Petru Vodă din Neamţ au participat câteva mii de pelerini din toată ţara

„Gândim acum la cel pentru care ne-am adunat, la părintele Iustin. Care ne-a fost pildă de blândeţe, de dragoste, de rugăciune, răbdare şi înţelepciune. El a aparţinut unei generaţii de mărturisitori. Aceştia s-au constituit într-o ploaie aleasă, sfântă şi curată a neamului nostru. Şi parcă părintele Iustin a fost anume pregătit de Dumnezeu să se grijească pentru a nu se pierde credinţa neamului nostru, care s-a curăţit în închisorile comuniste, în acele prigoniri, în robie şi acele chinuri grele. Acest slujitor al Domnului avea ceea ce alţii nu aveau, credinţa în Dumnezeul cel Adevărat. Şi asta, pentru că şi-a iubit semenii, a iubit adevărul şi ţara“.  

Acestea au fost câteva dintre cele spuse de unul dintre prelaţii din soborul care a oficiat slujba de pomenire a arhimandritului Iustin Pârvu, fost stareţ al Mănăstirii Petru Vodă, de la moartea căruia au trecut 7 ani.  S-au adunat sâmbătă, 13 iunie, în Poiana Haşca, la poalele Ceahlăului, în Neamţ, la Poiana Largului, acolo unde este ctitorit de către Iustin Pârvu lăcaşul de cult dedicat martirilor din temniţele comuniste, între 4.000 şi 5.000 de pelerini.  Au venit din mai toată ţara, lucru atestat de numerele de înmatriculare ale sutelor de maşini şi microbuze, moldoveni, ardeleni, munteni şi maramureşeni.

Mulţi dintre ei sosiseră încă de vineri, 12 iunie, când au început slujbele şi au îndurat cu stoicism rafalele de ploaie torenţială care s-au abătut asupra zonei, ţinând să fie părtaşi, între zidurile aşezământului şi-n afara lui, la pomenire şi să se închine la mormântul parintelui.

via NapocaNews

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php