Soros: „Suntem într-un moment revoluționar, în care putem realiza ceea ce părea de neconceput”

3 1.400

Miliardarul marxist George Soros a declarat că pandemia de coronavirus deschide calea pentru schimbări în societate, imposibile până acum.

Chiar înainte de începutul pandemiei, am realizat că suntem într-un moment revoluționar, în care ceea ce era imposibil sau chiar de neconceput în vremuri normale a devenit nu doar posibil, ci probabil absolut necesar”, a declarat George Soros într-un interviu pentru Project Syndicate.

Miliardarul a mai afirmat că „Europa se confruntă cu mai multe pericole existențiale” și s-a declarat „foarte preocupat de supraviețuirea UE, întrucât este vorba de o uniune neterminată”.

Soros arată că UE era „în curs de creare”, dar acest proces „nu a fost încheiat până acum”.

Din acest motiv, crede miliardarul evreu de origine maghiară, UE este „extrem de vulnerabilă – mai vulnerabilă decât Statele Unite, nu doar pentru că este o uniune neterminată ci și pentru că este întemeiată pe statul de drept”.

Soros a comentat și recentul conflict dintre Germania și UE. Curtea Constituțională germană a hotărât pe 5 mai că una dintre deciziile Curții de Justiție a UE privind politicile Băncii Centrale Europene (BCE) este greșită și nu trebuie aplicată, somând CJUE să își revizuiască decizia și BCE să își revizuiască activitatea.

La rândul său, CJUE a replicat că ea este singura în măsură să decidă cum trebuie să acționeze BCE.

Conflictul deschide ușa pentru ca țările membre ale UE să nu se mai supună legislației Uniunii, recâștigându-și suveranitatea pierdută prin aderarea la bloc.

Soros s-a așezat de partea UE în acest conflict: „Când Germania s-a alăturat UE, ea s-a angajat să respecte dreptul european”.

El și-a exprimat temerea că țări precum Polonia sau Ungaria să nu devină mai independente în interiorul UE „dacă instanța germană poate pune sub semnul întrebării deciziile Curții de Justiție a comunității europene…

…Decizia constituie o amenințare care ar putea distruge Uniunea Europeană ca instituție bazată pe statul de drept, tocmai pentru că ea (decizia) a fost emisă de Curtea Constituțională germană, care este instituția cea mai respectată din Germania”, a mai comentat Soros.

În interviu, Soros a vorbit și despre alt mare inamic al său, Donald Trump, acuzându-l că „vrea să fie dictator. Nu poate să fie, pentru că există o constituție în Statele Unite pe care oamenii încă o respectă.”

de Adrian Pătrușcă Evz.ro

3 Comments
  1. vlad tepes says

    Partea buna este aceea ca (iar asta o stie si Soros),  vine puternic din urma, curentul nationalist-suveranist prin toata Europa, care va matura pe jos, nu doar cu toata reteaua lui Soros, ci cu insasi feuda acestuia, neo-marxista UE, administrata de birocratii lui vanduti de la Bruxelles! Asa ca, pt a se pregati pt socul extrem pe care-l va suferi, tinand cont si de varsta sa inaintata, i-as recomanda batranului jidov indracit, o terapie cu namol, ca sa se acomodeze un pic cu pamantul pe care-l va avea deasupra!

  2. Moraru Ionut says

    Cat de mult s-a chinuit un alt jidov demonizat David Rockfeller, mort ca un prost la 102 ani fara sa isi vada visul de psihopat implinit, tot asa se va chinui si jidanul satanizat Soros sa-si tarasca basinile inca ceva timp si pana la urma va muri ingropat in propriul rahat. Ultima flegma pe care si-a luat-o a fost cand Trump a fost ales presedintele SUA.

  3. Ioan says

    Cadavru viu!… Dumnezeu sa-l iepure!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php