Vasile Bănescu, despre educația sexuală obligatorie: O materie inutilă și nocivă

1 1.215

Materia ce se dorește a fi predată obligatoriu în cadrul orei de educație sexuală este una inutilă și nocivă, a spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, pentru emisiunea „Universul Credinței” de la Televiziunea Română.

O lege în sensul introducerii unei ore obligatorii de educație sexuală în școli a fost votată și promulgată în luna martie.
Acesta a afirmat că materia este una „profund ideologizată”. „Ce înseamnă lucrul acesta? Înseamnă că în conținuturile ei, adresate unor vârste, unor categorii de vârste extrem de fragede, de la 4 ani până la 6 ani de exemplu, dar într-un document, de altfel detestabil al Organizației Mondiale a Sănătății, pe care o să-l invoc puțin mai târziu, există inclusiv grupa de vârstă 0-4 ani. 

Pentru aceste categorii de vârstă care sunt legate în mod substanțial, concret de ceea ce numim inocență, de ceea ce trebuie păstrat până la o vârstă care aduce după sine alte provocări, aceste conținuturi sunt ideologizate. În ce sens? Observăm că în alte țări se predă ideologia de gen, o ideologie aberantă, o ideologie pură care propune în mod malformator ideea că genul nu coincide cu sexul provenit din naștere, că genul este interschimbabil, că un băiețel se poate trezi că vrea să devină fată și că trebuie să fie numit astfel sau viceversa”, a declarat el.
Acesta este motivul pentru care, a spus Bănescu, Patriarhia Română s-a pronunțat „pronunțat în ultimii deja mulți ani împotriva introducerii în curricula școlară a unei așa-zise educații sexuale obligatorii, adică cu forța”.
El exemplifică nocivitatea acestei materii printr-un document emis de Biroul Regional al Organizației Mondiale a Sănătății pentru Europa, în care această instituție recomandă masturbarea sau relațiile între persoane de același sex ca temă de discuție pentru copiii foarte mici.
„Îi invit pe toți cei care ne urmăresc, pentru că este tradus în limba română acest document, să-l citească și să vadă la ce anume invită Organizația Mondială a Sănătății prin acest document în legătură cu predarea așa-zisei educații sexuale în școală. Categoriile de vârstă vizate, repet, încep de la 0 la 4 ani, continuă până la adolescență, iar unele dintre „fascinantele” teme care se pun în discuție pentru acești copii foarte mici sunt, de exemplu, masturbarea, prietenia și dragostea pentru persoane de același sex sau ideologia de gen. Dacă aceste pe teme sunt importante pentru copii de 4 ani, de 6 ani, de 8 ani, dacă cineva consideră că aceste teme sunt importante, înseamnă că se află în răspăr cu toată istoria pedagogiei și culturii europene și universale, pentru că un copil, un tânăr, aflat în perioada lui de formare culturală și morală are nevoie în primul rând de educație cu majusculă, de educație pusă sub semnul firescului, al orientării minții și sufletului său către valori prin excelență către o lume a valorilor de tip moral, pentru că ieșind din școală trebuie să ieșim pregătiți în primul rând din punct de vedere moral și cultural. Restul lucrurilor se adaugă în mod firesc, așa cum s-a întâmplat de-a lungul întregii istorii a educației”, a încheiat Bănescu. 

Sursa: ActiveNews

1 Comment
  1. vlad tepes says

     Credeti oare, ca un alogen fara copii, neortodox dar neomarxist in gandire, iubitor de Lux, vacante si multe case, care a facut bani frumosi din vanzarea spre adoptie in tari straine a unor copii romani sarmani, impreuna cu o adunatura de Iude, alogeni, anticrestini, securisti si tradatori aflata in spatele sau, pot fi bine intentionati in a gira educatia copiilor nostri?  Eu, unul nu cred!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php