Vasile Bănescu: Normalizarea vieții sociale înseamnă și participarea la slujbele bisericii

2 1.022

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, afirmă că normalizarea vieții sociale înseamnă și revenirea oamenilor, cu respectarea măsurilor de protecție, „la exercitarea dreptului lor fundamental la viața religioasă publică, adică în lăcașurile de cult”.

Biserica Ortodoxă Română, ca și celelalte culte religioase din Romania, va face demersuri firești și riguros argumentate pe lângă autoritățile statutului pentru a găsi împreună căile raționale de întoarcere graduală, precaută, dar grabnică, la starea de normalitate, stare care nu include doar o dimensiune materială, ci și una spirituală”, a declarat Vasile Bănescu pentru Agerpres.

„Normalizarea vieții sociale înseamnă, așadar, în mod evident, și revenirea oamenilor, cu respectarea măsurilor de protecție necesare, la exercitarea dreptului lor fundamental la viața religioasă publică, adică în lăcașurile de cult”, a adăugat acesta.

În ultimele zile, numeroși credincioși s-au adresat preoților și autorităților pentru a cere redeschiderea bisericilor, odată cu alte instituții publice, începând cu 15 mai.

via Basilica

2 Comments
  1. Moraru Ionut says

    Persista o intrebare: templele masonice si sinagogile de ce nu sunt inchise???
    Rafilaaaaaaaaaaaa!!!!! Fi-ti-ar masoneria a dracului!

  2. vlad tepes says

    Ne asteapta vremuri extrem de grele si trebuie sa fim constienti ca, daca vrem sa avem vreo sansa in razboiul care ni sa declarat de catre Iudele si Satanele astea, trebuie sa luptam cu ele din toate puterile noastre si prin toate mijloacele, altfel ne pandeste o moarte mult mai groaznica decat moartea fizica, si anume moartea duhovniceasca, care este vesnica!  

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php