Se investeşte financiar în ministerul adevărului presei până pe 31 august?

2 932

Salut decizia autorităţilor şi Guvernului de a sprijini financiar presa în perioada pandemiei, când a scăzut cu 80 la sută încasările din publicitate. Aşa cum s-au găsit bani pentru şomaj tehnic, pentru ca unii doctori din alte spitale, decât cele Covid 19, să fie susţinuţi financiar, deşi saloanele lor sunt cam goale, pentru că pacienţii cu alte afecţiuni sunt ţinuţi acasă, că profesorii şi educatorii încasează salarii întregi pentru că nu predau ore, şcolile fiind închise, atunci este firesc să se dea bani şi la presă. De unde o să fie resurse financiare, o să vedem?

În istorie, propaganda bate realitatea! Preţurile au crescut galopant, iar România este la porţile inflaţiei, iar statul s-a împrumutat până la limita imposibilului. Pandemia de Covid 19 ne-a resetat viaţa şi anulat libertăţile şi drepturile omului, deşi mortalitatea în această perioadă nu este mai mare decât statistica oficială de anul trecut din ţara noastră sau din Europa. Pandemia reală s-a transformat într-o pseudo-”dictatură sanitară”, care i-ar face, poate, invidioşi pe IV Stalin şi VI Lenin. Pandemia reală a devenit şi o pandemie de frică sau isterie socială ce aduce tot mai mult oamenii la spitalele de boli nervoase sau la sinucideri. În general morţii sunt puşi, bineînţeles, pe seama Covid 19? Sigur sunt multe victime colaterale ale coronavirusului datorită carantinării mintale a societăţii. Aşa că am salutat un proiect de lege pregătit bani pentru presa scrisă, TV sau online. Important ca aceast proiect de lege să nu devină un Minister al Adevărului din romanul „1984” al lui Orwell. Nu doresc să se spună ziariştilor ce să scrie şi cum să scrie, să se prezinte doar ştiri Covid 19 şi din secţiile ATI sau din spitalele de boli infecţioase. Proiectul de lege poate fi cititi AICI.

Se începe alocarea resurselor financiare cu 1 Mai muncitoresc. Citind proiectul de lege aflăm că se vor aloca de la buget 200.000.000 lei pentru publicaţii şi televiziuni. Deci statul are bani să injecteze în ştirile legate de Covid 19! Acum înţeleg de ce Mihai Gâdea apare tot mai des cu masca şi vizieta pe figură la capătul saloanelor cu pacienţi din ATI, cu ventilatoare? Pentru banii daţi de guvern, în general, ce nu ar face unii din presa liberă? Ce mai citim din proiectul de lege: „Numărul tot mai mare de persoane afectate de epidemia coronavirusului SARS-CoV-2 impune derularea, în regim de urgență, a unor ample campanii de informare publică pe durata stării de urgență și mai ales după încetarea stării de urgență, la nivel național și local, prin intermediul serviciilor de radiodifuziune, a ziarelor tipărite și al furnizorilor de servicii media online și a mijloacelor de publicitate în localități, cu privire la riscurile asociate nerespectării măsurilor sanitare impuse de autoritățile competente împotriva răspândirii coronavirusului în noul context social și economic, precum și cu privire la măsurile necesare pentru reluarea activităților economice după încetarea stării de urgență. Lipsa derulării unor campanii oficiale de informare, va genera următoarele efecte sociale și economice negative: diminuare conformării voluntare față de măsurile sanitare impuse de autoritățile competente; creșterea numărului de persoane afectate de infectarea cu SARS-CoV-2; creșterea cheltuielilor sanitare pe termen scurt și mediu; prelungirea crizei sanitare și, implicit, prelungirea efectelor negative resimțite de populație.” Uite ce mai aflăm din acest proiect de lege care finanţează presa ca să scrie ce ne spun şi ce doresc autorităţile centrale? Aflăm şi cât va mai dura pandemia de informare din presă: 31 august. Cităm: „Situația descrisă mai sus necesită măsuri urgente, aplicabile în perioada 1 mai 2020 – 31 august 2020.” Deci autorităţile ştiu că până pe 31 august Covidul 19 va fi înfrânt, iar noi consumatorii de presă, nu mai trebuie să vedem doar reportaje de pe secţiile ATI, cu camere de filmat la capul muribunzilor şi informaţii zilnice despre câţi s-au îmbolnăvit sau au decedat zilnic de Covid 19? Că se mai moare de alte boli în această perioadă, nu intră în graficul publicitar al pandemiei. Deci trebuie să ne aşteptăm la o vară lungă şi fierbinte, cu stări de urgenţă şi stări de alertă, cu informaţii, nu despre plajele însorite, divertisment cu bikini şi „inconştienţi” la grătare, ci despre numărul morţilor de la infecţioase, care nu depăşesc media de mortalitate din alţi ani? 200.000.000 lei e o sumă care acoperă necesarul de ştiri despre pericolul Covid 19 pentru ca noi să stăm sănătoşi acasă în siguranţă şi cu economia pe butuci sau educaţia la fără frecvenţă? E suficent Covid 19 pentru a avea o presă liberă?

de Ionuţ Ţene NapocaNews

2 Comments
  1. vlad tepes says

    In Colonia asta infecta de mana a 14-a, banii ii vor lua intotdeauna, slugoii care se alinieaza 100% directiei oficiale(care este intotdeauna 100% antinationala), cei independenti sau neutri vor trebui sa se multumeasca cu „firimiturile care cad de la masa bogatilor”, iar cei care sunt contra liniei oficiale vor lua mereu un sut in fund si singura veste buna pt ei ar fi aceea de a nu li se inchide obiectul muncii lor!

  2. DIANA ELENA says

    PRESA DE MAHALA CONSPIRA CU PUTEREA DICTATORIALA PT. INFRICOSAREA SI ASUPRIREA POPORULUI!INTERESANT CA SINT BANI PT. CAMPANII INUTILE
    DE PRESA DAR PT.SANATATE SI EDUCATIE NU SINT!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php