Dan Puric, mesaj de încurajare pentru medicii români: „Pentru mine, reprezintă NOBLEȚEA de a fi român!”

3 1.095

Maestrul Dan Puric consideră că medicii români reprezintă, în aceste momente, „ Avangarda de sacrificiu! Jertfiții de serviciu de pe frontul tragic care tocmai s-a deschis!”, informează ActiveNews în exclusivitate. 

În mesajul său, Dan Puric spune că medicii români răspund în clipele grele prin care trece națiunea „cu o sfântă atitudine, nelăsând loc niciunui legitim resentiment, oferindu-și întreaga ființă, creștinește, nevoilor țării”, deși în trecut au fost nedreptățiți și îndemnați să plece din țară.

În final, regizorul și actorul transmite corpului medical românesc că reprezintă „noblețea de a fi român”.

Iată mesajul pe care Dan Puric îl transmite medicilor români, prin intermediul siteului ActiveNews.ro:

„Sunt perioade lungi în viața unui popor, când cuvinte precum: jertfă sau sacrificiu se topesc simultan, atât de pe buzele oamenilor, cât și din sufletele lor. Și-atunci, acel popor „liniștit” de confort și de-atât prea multă oarbă civilizație, calcă amnezic în lume, neștiind că pășește șchiop. Dar sunt și clipe fulger, când o țară se poate prăbuși în dezastru și-atunci, aceste sfinte cuvinte uitate reapar cu nemărginită forță în ființa tainică a omului, făcându-l să pășească din nou, întreg și demn, în propria-i condiție de-a fi. Asta se întâmplă astăzi și în România! O sfântă reînviere! Nu în toate inimile, în câteva! Dar este de ajuns! Ele, aceste inimi, în care a renăscut, viu și neîntinat de timpuri, spiritul de jertfă, sunt exemplul tulburător prin care o țară întreagă se poate reface, învățând să pășească din nou drept în lume.  Avangarda de sacrificiu! Jertfiții de serviciu de pe frontul tragic care tocmai s-a deschis! Armata halatelor albe! Corpul medical al țării! Iată-l aruncat cu toată ființa, neprivind o clipă-napoi, într-un război atât de cumplit, disproporționat, între ferocitatea necunoscutului și posibilitățile lor omenești de înfruntare. Cumplită prăpastie pe care numai conștiința jertfei o poate trece! Sunt în văzul unei întregi țări, luptătorii din prima linie, așezați din reînviată, sfântă, datorie, în tranșeele morții! Ce inimaginabilă surpriză a vieții! Ce joc paradoxal al istoriei! Ei, care tot în văzul țării, ani de zile, au fost nedreptățiți, umiliți material și mai ales moral, îndemnați parcă ocult să-și părăsească țara în număr cât mai mare și cât mai repede, iată-i acum răspunzând cu o sfântă atitudine, nelăsând loc niciunui legitim resentiment, oferindu-și întreaga ființă, creștinește, nevoilor țării, ca și cum prin ei ar fi renăscut, fulgerător și neașteptat, în plin dezastru, calitatea de a fi român! Spunea undeva Domnul ființei noastre românești, Mihai Eminescu, că: „Sămânța din care a răsărit acest popor e nobilă și poporul nu va pieri decât atunci când românii vor uita noblețea seminției lor.” Așa îi văd eu pe acești oameni acum, într-o Românie pierdută, dezorientată și, mai ales, înfricoșată, îi văd pe câmpul de luptă, Doamne, oare pentru a câta oară în istorie, cu „muniție” puțină, dar cu cămașa deschisă la piept, ca nu cumva „glonțul” ucigaș să lovească inima țării! Și de aceea, pentru mine, ei reprezintă NOBLEȚEA DE A FI ROMÂN!”

3 Comments
 1. IO...gerules says

  Virusul asta care sperie lumea datorita propagandei negrea care i se face,va trece.Lumea insa va lua o alta directie.Asta in mod sigur.Si cred ca n-o sa mai apara filme si romane care sa laude,sa-i linga pe conducatorii nepretuiti ai neamuli,care defapt nici nu fac parte din neamul romanesc.Poporuil roman are o gena speciala care se manifesta in grija fata de fiinta umana.Exemple pot fi multe.Bolnitele bisericilor ortodoxe au fost cam primele pe aceste meleaguri ale Europei,apoi geniile medicinii:Nicolae Paulescu,Liviu Pastor alias Luis Pasteor,Ana Aslan… si in conteporaneitate Casele de Batrani de pe intinsul teritoriilor asa zis democrate,Europa si SUA,unde romanii sant preponderenti in munca de ingrijire a fiintelor omenesti ce sant pe cale a pasii pe Taramul Celalat.Acestea dovedesc fara nici o urma de rusine si denigrare umana o inalta cota a spiritualitatii lasta in gena neamului romanesc de creatorul lumii bunul Dumnezeu,ingrijirea oamenilor indiferent de religie,rasa si etnie.Acum cativa ani,primarul orasului New York a felicitat in public prestatia asistentei medicale in radurile populatiei marelui oras,depusa de catre medicii,asistentele si surorile medicale de nationalitate romana.

 2. IO...gerules says

  Numai un popor care respecta fiinta umana ca unicitate universala a perfectiunii pe planeta Pamant poate da nastere acestor sfinti eroi pe frontul dezumanizarii,careia EI se opun in mod incostient spre inaltarea vrerii Dumnezeului ce salslueste in fiecare om ,dar care se face simtit numai in alesi,adica in eroii luptelor cu raul caruia i se spune si diavol.

 3. IO...gerules says

  Domnule Dan Puric da-ti-mi voe sa va adresez cateva versuri,in care va incadreti cu toata existenta,scrise de infinitul Luciuan Blaga.
  Eu nu strivesc corola de minuni a lumii si nu ucid
  Cu mintea tainele ce le-ntalnesc in calea mea in flori,in ochi,pe buze sau morminte.

  Lumina altora sugruma taina nepatrunsului
  Ascuns in adincimi de intuneric.
  Eu cu lumina mea sporesc a lumii taina
  Intocmai cum cu razele ei albe luna
  Nu micsoreaza ci tremuratoare
  Mareste si mai tare taina noptii,
  La fel si eu imbogatesc intunecata zare
  Cu largi fiori de sfant mister
  Si tot ce-i neiteles
  Se schimba-n nentelesuri si mai mari sub ochii mei,
  Caci eu iubesc si flori si ochi si buze si morminte.

  Cu multa stima pentru tot ce faceti pentru inaltare neamului romanesc.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php