Asociația „Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei”: Supraviețuim…online! SÂMBĂTĂ, ORA 19:00

0 1.349

Supraviețuim…online! SÂMBĂTĂ, ORA 19:00

Întrucât starea de urgență instituită ne-a obligat să amânăm, pe termen nedeterminat, primele tabere de haiducie planificate, am decis să suplinim absența noastră din teren cu o serie de materiale video cu informații utile și aplicabile în viața de zi cu zi.

În taberele noastre promovăm întotdeauna detoxifierea de gadget-uri și virtual devenind, uneori, agasanți cu insistențele noastre privitoare la distanțarea de tehnologie, îndeosebi pentru cei mai tineri participanți.

Totuși, supraviețuirea presupune, în primul rând, adaptare!

Astfel, începând de mâine, ora 19:00, vom intra în direct și vom discuta despre subiecte legate de supraviețuire, subiecte care nădăjduim să vă fie utile in contextul actual – gestiunea resurselor și a stresului, autonomia alimentară, hidrică, energetică, esențial vs. accesoriu, ajutor medical, sisteme de igienă de fortună.
Vom aborda temele care, în tabere, sunt rezervate discuțiilor de seară din jurul focului. Știm că un ecran nu va înlocui atmosfera de pe teren, nu acesta este scopul, dar, poate că, astfel, vom dobândi o conștientizare mai profundă a beneficiilor timpului petrecut cu folos în mijlocul naturii.
Nucleul echipei Reduta, Samir și Eugen, sau polițistul bun și polițistul rău, după cum îi cunosc, mai ales, adolescenții care au participat în tabere, s-au gândit la cum vă pot veni în ajutor prin prisma cunoștințelor și experienței acumulate în cariera lor militară, și au pregătit o serie de cursuri gratuite pentru cei interesați de fenomenul supraviețuirii.
Nu, nu vom discuta despre ce poți face dacă te prabușești cu avionul în mijlocul junglei amazoniene, ci despre mijloace de adaptare la situații de criză într-un peisaj urban.

Mekki Simon Samir, the good cop, 35 de ani, are 8 ani de experiență militară în Regimentul parașutist al Legiunii Străine (2 REP), experiență acumulată pe teatrele de operațiuni din Afghanistan, cât și în misiunile din Guyana Franceză sau Africa de Nord. De asemenea, o panoplie de stagii militare vin să întregească experiența sa operațională și testată pe viu: certificat de parașutism militar, trăgător de precizie, trăgător de elită (heavy sniping), training commando în zona deșertică și în pădurea ecuatorială, curs de urgentism medical cu materiale, tehnician medical de urgență și paramedic de combat.
Decorat cu Valoarea Militară.

În afara cadrului militar, Samir este calificat ca gardă de corp, transport de mare risc și deține experiență în domeniul managementului de securitate.
Este vice-campion național (Franța) la Grappling, Campion la Grappling pe Sudul Franței.

Eugen Sechila, the bad cop, 42 de ani, din care 16 ani în Legiunea Străină și 4 ani consultant militar în Africa Subsahariană.
Cei 16 ani petrecuți în Legiunea Străină, Regimentul Parașutist (2eme Regiment Etranger des Parachutistes) au fost dedicați formării militare și aplicării acesteia pe teatrele de operațiuni din Orientul Mijlociu, Africa Ecuatorială și Subsahariană, Balkani. Misiuni și operațiuni efectuate în Afghanistan, Africa Centrală, Coasta de Fildeș, Gabon, Tchad, Guyana Franceză, Polinezia Franceză și Macedonia.
Echipier integrat în Grupul Commando Parașutist (GCP) al regimentului sau, se sprijină pe o formare militară lungă și riguroasă: echipier commando parașutist timp de 12 ani, numeroase stagii din care cele mai importante sunt: “Chuteur Operationnel” – calificativ militar pentru salturile operaționale cu parașuta la mare înălțime, CEFE (Centre d’Entrainement en Foret Ecuatorial) – Guyana, Commando Monitor și Commando Instructor obținute la CNEC (Centre Național d’Entraînement Commando), numeroase stagii de perfecționare în combat urban și în combat corp la corp.
Printre decorații și distincții cităm Valoarea Militară cu stea de aur (FR) și Combat Infantry Badge (US).
Experiență de combat și misiuni conjuante cu forțele speciale USA și Române.
Cei patru ani de consultanță militară și de securitate s-au derulat în Niger, în zona lacului Tchad, în față amenințărilor teroriste ale Al-Qaida Maghreb Islamique și Boko-Haram.

Sâmbătă ne vom întâlni virtual cu Eugen, care ne va vorbi despre conceptul supraviețuirii adaptat contextului actual, iar zilele următoare, Samir ne va învăța despre ajutorul medical, despre conduita adecvată pe care trebuie să o abordăm, despre cum să folosim corect materialele de protecție și despre sisteme improvizate de protecție și dezinfecție.

Dacă aveți întrebări sau un interes specific față de anumite teme, vă rugăm să ne comunicați prin comentarii la prezenta postare, sau în mesaje private, și vom încerca să vă răspundem.

Pe mâine!

Doamne, ajută!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php