SOROS, democrații americani, COMBATEREA NAȚIONALISMULUI și rețeaua globală de universități umaniste. SNSPA, de la ”Ștefan Gheorghiu” la NOUA ȘCOALĂ DE CADRE A GLOBALISMULUI.

0 1.571

SOROS, democrații americani, COMBATEREA NAȚIONALISMULUI și rețeaua globală de universități umaniste. SNSPA-ul lui REMUS PRICOPIE de la ”Ștefan Gheorghiu” la NOUA ȘCOALĂ DE CADRE A GLOBALISMULUI. “George Soros nu aloca degeaba un miliard de euro, ci isi pregateste viitorii lideri care vor conduce corporatiile, guvernele si lumea”

Gabriel Popa:

Alte câteva lucruri despre George Soros & prietenii

1. SNSPA va deveni oficial o universitate finanțată de George Soros. E bine că statutul și relația s-au oficializat. Și că știm pe față că Ștefan Gheorghiu rămâne Ștefan Gheorghiu, adică producător pe bandă rulantă de cadre de nădejde pentru secu și pentru partid(e).

2. George Soros o să toarne încă un miliard de dolari pentru a finanța o rețea de universități umaniste (printre care și SNSPA) „care să promoveze valorile liberale”. Adică bani pentru pregătirea viitorilor lideri și ideologi care vor conduce corporațiile, guvernele și lumea. Și în subsidiar pentru globalism, elgebete și transgenderism, avort „la liber” pentru tot poporul. Și pentru eutanasie și sinucidere „la liber”, asistată sau nu, pentru toți, programe de control și supraveghere a populației, pe scurt, pentru noua distopie bolșevic-fascistoidă a viitorului.

3. Dacă credeți că #rezist e o mișcare „de dreapta” care nu are nici o legătură cu#resistul american și cu banii și programele lui Soros, trăiți cu capul într-o cutie. Dacă vi se pare o simplă coincidență că mesajele #rezistului românesc sunt aceleași cu cele ale #resistului american, format din radicali stângiști, sau că mai toți sorosistii români s-au regăsit la protestele #resist din anii trecuți, sau că toți #reziștii români au boicotat referendumul pentru familie, trăiți, iarăși, cu capul într-o cutie. O astfel de viziune precum cea a lui Soros are nevoie de o armată de stradă, care să o susțină.

Nu e de ajuns să cumperi universitățile, creierele și viitorii politicieni care să ocupe educația și instituțiile; o armată în stradă e vitală ca să împingă lucrurile. Se cheamă „the hard measure”. Iar Soros și prietenii nu construiesc doar o viziune care va conduce la un nou totalitarism, ci își formează o armată. Războiul civil se poartă în școli și instituții, dar se poartă și în piețe, pe internet și în social media. Și e pentru mințile și sufletele noastre.

PS: Atenție și la lupii în blană de oaie, „neoconii” cu hashtag. Nu mă refer aici la neoconservatorii legitimi, cu care pot să nu fiu întotdeauna de acord, dar cărora le respect opiniile. Ci la specia de „neoconi” vopsiți, care urlă la fel cu și în cor cu #reziștii și vehiculează sloganistica globalist-sorosistă. Scopul lor e simplu: nu e doar deturnarea mișcării conservatoare, așa firavă cum e ea în România. Ei vor să treacă drept singurii „conservatori” legitimi și să închidă orice discuție despre patriotism, interese naționale, suveranism, autonomie energetică, control asupra resurselor naturale românești, orice temă care nu convine viziunii Soros. Și acum vor avea cu atât mai mult și banii, și mijloacele să o facă.

Magazine:

Rectorul SNSPA, încântat de propunerea lui Soros

Școala Națională de Studii Politice și Administrative anunță că a fost invitată în rețeaua de universități în care George Soros investește 1 miliard de dolari pentru a combate naționalismul și a promova o societate deschisă, se arată într-un comunicat trimis Q Magazine.

„George Soros a afirmat că noua rețea de universități va primi fonduri în valoare de un miliard de dolari. OSUN va fi coordonată de Universitatea Central Europeană (CEU), pe care George Soros a fondat-o, alături de Colegiul Bard din SUA”, precizează SNSPA.

Anunțul lui George Soros a fost făcut joi, 23 ianuarie 2020, în cadrul reuniunii anuale a Forumului Economic Mondial de la Davos.

„Cu această ocazie, George Soros a lansat o rețea globală de instituții de învățământ superior, culturale și de cercetare, Open Society University Network (OSUN).Aceasta va pregăti studenți pentru provocările actuale și viitoare și va integra activitatea didactică și de cercetare în instituții de învățământ superior din întreaga lume”, comunică SNSPA.

Remus Pricopie, rectorul SNSPA a declarat că invitația de colaborare a fost adresată de George Soros membrilor Consorțiului CIVICA.

Din consorțiul CIVICA face parte Universitatea Central Europeană, împreună cu Science Po (lider), Universitá Bocconi, European University Institute, Hertie School of Governance, London School of Economics and Political Science, Stockholm School of Economics și Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA).

„Conducerea SNSPA salută inițiativa și consideră că investițiile în educație și cercetare sunt în beneficiul studenților, al profesorilor și au un puternic impact asupra publicului larg. Dezvoltarea științelor sociale poate genera soluții sustenabile pentru provocările cu care se confruntă societatea contemporană”, se mai arată în comunicatul SNSPA.

O veste bună pentru #SNSPA, dar și pentru învățământul superior românesc!

a scris Remus Pricopie pe pagina sa de Facebook.

OSUN va fi coordonată de Universitatea Central Europeană (CEU), pe care George Soros a fondat-o, alături de Colegiul Bard din SUA.

Diana Scarlat/ Jurnalul:

Ce cumpără George Soros cu un miliard de dolari

Științele socio-umane sunt „Cenușăreasa” finanțărilor pentru studii universitare și pentru cercetare, tocmai pentru că „nu aduc rezultate palpabile, imediate”, așa cum motivează reprezentanți ai guvernelor mai multor state, nu doar cei din România. Totuși, de ce ar da George Soros încă un miliard de dolari pentru a cumpăra creiere ignorate de autoritățile unor state, dacă exact expertiza lor este considerată inutilă? În timp ce „palpabil” și imediat este considerat doar domeniul tehnic, cel mult economicul, domenii precum comunicarea, sociologia, științele 8politice, filosofia sau psihanaliza rămân fără bani de la stat, dar imediat primesc o ofertă de nerefuzat de la miliardarul neomarxist al lumii. Prima universitate din România care a acceptat oferta lui Soros este SNSPA.

George Soros a anunțat, la Forumul Economic Mondial de la Davos, că va mai dona un miliard de dolari pentru a finanța o nouă rețea de universități „care să promoveze valorile liberale”, invitând direct Școala Națională de Științe Politice și Administrative (SNSPA) să se alăture grupului. A doua zi, SNSPA a dat un comunicat prin care a anunțat că acceptă propunerea, dar acest lucru s-a întâmplat și în contextul în care noul secretar de stat pentru Cercetare, din Ministerul Educației, anunțase, cu doar două zile înainte, că cea mai mare parte a fondurilor pentru cercetare se vor duce către partea tehnică și către noile tehnologii, în timp ce științele socio-umane rămân la coada clasamentului.George Soros ne arată încă o dată că pe el îl interesează în primul rând inteligența umană, în timp ce toată lumea investește în noile tehnologii și în inteligența artificială. Din punct de vedere al Resurselor Umane, deja se pune problema unei departajări între ceea ce se produce – palpabil, vizibil imediat – și cine conduce companiile, finanțările, lumea, în general. Miliardul de dolari aruncat pe piață de George Soros săptămâna trecută arată că „inutilul” este foarte valoros. „Inutilii” unei țări devin specialiștii în comunicare, politică, marketing, publicitate etc, care se vor forma cu fonduri de la George Soros, care vor face cercetare cu aceiași bani și care vor rezista într-un fel de stat paralel, în fiecare țară care nu mai alocă fonduri pentru științele pe care le consideră inutile.

Oportunitate prost înțeleasă?

Din punct de vedere al oportunității și al pragmatismului investiției pe care o face din nou miliardarul, prin Open Society Foundations, ar trebui cel puțin să se refacă analiza care a condus la ștergerea științelor socio-umane de pe lista priorităților, tocmai pentru că astfel de finanțări ne anunță că acolo este cheia succesului. Din punct de vedere logic, mașinile sunt conduse de oameni, chiar dacă vorbim despre un viitor apropiat în care roboții vor construi tot, iar automobilele vor circula pe bază de inteligență artificială. După ce s-a ajuns la această concluzie, iar fondurile marilor companii multinaționale și ale guvernelor au fost direcționate către cercetarea în domeniul inteligenței artificiale, totuși, cel mai mare oportunist al planetei a pariat pe oameni, încă o dată, după ce deja a creat „omul nou” despre care vorbesc astăzi toate teoriile conspirației.

Ce fac științele umaniste cumpărate de Soros

Studiile sociologice, de exemplu, sunt făcute de specialiștii nefinanțabili de către guvernele mai multor state, dar care primesc fonduri de la Open Society Foundations. Deși pare o analiză matematică, cercetarea sociologică nu este doar cea bazată pe anchete făcute pe eșantioane de populație, iar cel mai important rol în analiză îl are omul, nu eșantionul, nu chestionarul sau calculatorul. Factorul de decizie, întotdeauna este omul, pentru că de el depinde interpretarea, chiar dacă există indicatori măsurabili. Astfel,dacă studiile sunt direcționate către o anumită țintă prestabilită, toate celelalte decizii politice, inclusiv pentru investițiile cele mai importante, se vor face pornind de la această bază de cercetare. Dar tot în științele socio-umane se încadrează Comunicarea și Publicitatea, care deja schimbă mentalități, la nivel global, iar laboratoarele în care se fac cercetări pentru a se crea o cât mai bună politică de vânzări, pentru diverse companii, au recunoscut deja câteva dintre metodele folosite pentru a „globaliza gusturile” și pentru a crea noile tendințe de pe piață, astfel încât să-și asigure o creștere a volumului de vânzări, a cifrei de afaceri și a profitului, pe termen lung.

Cine va mai lucra în companii

De asemenea, în științele socio-umane intră și specialiștii în HR, de care depinde dacă în politică sau la conducerea unor mari companii vor ajunge oameni care pot schimba lucrurile, în bine sau în rău, în funcție de mei multe perspective. Deja se discută, la nivel global, despre sisteme create pornind de la universități și stagiile de practică, pentru a avea acces în anumite medii și în anumite corporații. Nu mai sunt admiși, de circa 10 ani, în marile corporații, decât specialiștii formați în sistemul din care face parte respectiva corporație, iar această situație se dezbate la nivel de experți în HR. Dacă până acum consideram că este nevoie de studii aprofundate, indiferent de universitatea la care se fac, pentru a avea acces la locurile de muncă din domeniul în care ne-am pregătit, ar trebui să luăm în considerare aceste dezbateri din HR, pentru că deja se pune problema altfel: nu mai contează nivelul de pregătire profesională, ci doar acceptabilitatea. Iar această acceptabilitate ține de încadrarea în paradigma pe care o reprezintă grupul – care poate fi corporația. Practic, în HR se ia în calcul mai mult felul în care gândesc angajații, viziunile, opiniile politice, preferințele sexuale, raportarea la religie, nu valoarea profesională. Pornind de aici, putem înțelege că George Soros nu alocă degeaba un miliard de euro pentru a finanța universități și cercetarea în științele socio-umane, ci își pregătește viitorii lideri care vor conduce corporațiile, guvernele și lumea, în ansamblul ei.

Viitorul e plătit din fonduri private

Comunicarea include – așa cum deja știe toată lumea – manipularea și dezinformareaEste o componentă esențială în strategiile de PR, care au puterea să creeze sau să distrugă, inclusiv state, așa cum s-a mai întâmplat.Comunicarea face parte din categoria științelor socio-umane pe care guvernele mai multor state le subfinanțează, dar pentru care George Soros mai dă un miliard de dolari, luând sub aripa lui protectoare universitățile care pregătesc viitorii specialiști în Comunicare.

Științele socio-umane formează ideologii și “Școli de gândire” de la care pornesc noile mentalități.

sursa foto: 22

***

Gabriel Popa:

Nu umblați în haită cu coioții și cu hienele

Cum George Soros ne anunță că își va intensifica eforturile pentru propășirea „societății deschise” (a se citi neobolșevice) în lumea (fostă) civilizată, reiau un avertisment cu privire la lupii în blană de oaie. Pe care i-am numit într-o altă postare „neoconi” cu hashtag, neoconi care pun într-o veselie umărul la ridicarea „omului nou” și a noii lumi totalitare.

Precizez că nu mă refer aici la neoconservatorii legitimi, cu care pot să nu fiu mereu de acord, dar cărora le respect părerile. Mă refer la o specie de “neoconi” vopsiți, sau care umblă cu cioara vopsită. Și care urlă la fel cu și în cor cu neocomuniștii sorosisti. Mai precizez că interesul nostru este acela de a ne păstra credibilitatea în fața partenerilor stragetici și, pentru o bună colaborare, și acela de a păstra credibilitatea partenerilor strategici în România. Or, pentru asta temele care țin de identitate și de suveranism, de Europa Națiunilor și de respectarea valorilor noastre creștine trebuie să rămână subiecte deschise și legitime. Tratarea acestora în registrul Soros, adică prin ridiculizare sau reductio ad hitlerum, nu face decât să mărească suspiciunea și neîncrederea față de angajamentul pro occidental al României. Altfel spus, să abiă un efect nociv, de recul.

Iată câteva semnale empirice care îi identifică pe lupii în blană de oaie despre care vorbesc. Este important să se înțeleagă că ele sunt strict empirice, bazate pe observații pe care le-am făcut în anii din urmă. Nu este o regulă că dacă veți observa vreunul din semne, acolo ați întâlnit neapărat vreun „neocon” vopsit. Însă dacă veți observa mai multe, foarte probabil aveți de-a face cu un fake.

🙂

După principiul: dacă trei băieți cu cagule se apropie noaptea de dvs. pe stradă în Ferentari, e o mică șansă ca ei să fie prietenoși și să dorească să vă ceară un foc. Dar e mult mai probabil că nu sunt prietenoși, și vor de la dvs. cu totul altceva (portofelul, ceasul, viața). 

Am împărțit semnalele empirice în trei categorii:

ORANGE FLAGS

– S-au alăturat la toate protestele și campaniile #rezist în păr cu floarea cea vestită a „elitelor” sorosiste, au vehiculat sloganistica globalistă a acestora, și (probabil că) au boicotat și referendumul pentru familie. Au arătat că sunt true believers vehiculând această sloganistică sorosistă, nu au făcut-o doar din conformism social sau social media. Unii au boicotat referendumul pentru familie în mod deschis și s-au lăudat cu asta.

– Au susținut-o pe Hillary Clinton în campania prezidențială din SUA, sub diverse pretexte (de exemplu, că Trump ar fi „omul rușilor”). Nu mă refer aici la faptul că cineva nu-l laudă sau că îl critică uneori pe Trump: e ok, și Ben Shaphiro îl critică foarte des pe Trump. Ci mă refer la faptul că unii fake „coni” au susținut-o cu convingere pe Harpy Hillary. Cea care propunea, în campania electorală, extinderea avortului fără restricții până în luna a noua de sarcină.

– Nu au reacționat față de impeachmentul lui Trump din Statele Unite, nu au scris niciodată despre tema impeachmentului și a mizeriilor făcute acolo de Partidul Democrat din SUA. Deși ar fi fost foarte multe lucruri de zis, începând cu faptul că democrații au incriminat în acel caz presupusa intenție a lui Trump. Mai generic vorbind, susțin adesea explicit sau tacit temele și viziunile Partidului Democrat și ale „deep state-ului” democrat (sorosist) din SUA.

RED FLAGS

– Preiau toate prostiile și petardele aruncate în spațiul public de Radu Tudor, Cristian Pîrvulescu, Sorin M. Ioniță, Moise Guran și alții ca aceștia sau se alătură campaniilor anti-familie ale celor de mai sus. Ne spun că familia și ortodoxia sunt teme ale propagandei putiniste sau că Mașa și Ursu sunt „propagandă rusească” în România. Ma generic, când vine vorba despre propganda rusească (care e un subiect legitim), ei nu vorbesc niciodată rațional și aplicat, ci urlă din baie și aruncă tot felul de teorii ale conspirației și ecrane de fum. Fapt care poate să facă, indirect, chiar jocurile propagandei rusești.

– Nu reacționează niciodată atunci când vine vorba despre teme care țin de interesul național, precum cea a Basarabiei sau a resurselor naturale românești. Nu spun nimic atunci când gazul românesc din Marea Neagră se duce dracului pomană la ruși – atunci când interesul nostru este acela de a ne păstra autonomia, rămânând în sfera Occidentului. Îi atacă în mod permanent și violent pe toți cei care susțin teme suveraniste, indiferent ce afirmă sau cine sunt aceștia (nu spun că nu există suveraniști care bat uneori câmpii, dar nu bat câmpii toți suveranștii, tot timpul). Sunt anti-patrioți vehemenți.

– Adversarii pe care îi atacă sunt cu precădere din tabăra conservatoare. Deși unii se consideră creștini, nu țin cont de nici un precept creștin atunci când își mânjesc cu zoaie adversarii (cum ar fi „să nu dai mărturie mincinoasă împotriva aproapelui”; nu mai vorbesc de „cel care îi zice fratelui său «nebunule», va fi condamnat la focul Gheenei”). Și-au făcut din viziunea lor dogmatică despre lume o viziune religioasă. Se comportă precum Inchiziția. Scopul lor în viață pare a fi acela de a-i distruge pe eretici, pe cei care nu le împărtășesc această viziune.

MAJOR RED FLAGS (RED ALERT)

– Folosesc mijloace și procedee progresist-bolșevice. Cum ar fi public shamingul, vigilantismul securistic și demascator, hărțuirea, listele negre cu „dușmani ai poporului” și micile dosărele în care cotrobăie peste tot după greșelile reale sau presupuse ale celor pe care îi înfierează cu mânie proletară. Sunt specializați în demascări, vânează și demască „trădătorii” la gazetă, cum demasca pe vremuri ziarul „Scânteia” pe Maniu ca „spion în slujba anglo americanilor”.

– Când nu au nici un fel de dovezi, nu se dau în lături să le fabrice chiar ei. Folosesc fără scrupule materiale aberante culese de pe tot felul de site-uri obscure, ca și cum ar fi materiale legitime și citabile. Nu au nici un fel de scrupule deontologice, deși unii din ei se dau mari „deontologi”. Unesc punctele în mod delirant pentru a demonstra teorii elucubrante ale conspirației.

– Se alătură fără rezerve și fără nuanțe campaniilor de linșaj public conduse în spațiul online de personaje extrem de toxice, precum Andrei Calamitru sau „Volodea” Tismăneanu. Adoptă stilistica vadimist-vitriolantă a unor astfel de personaje. Emană secreții verzi prin toți porii și par că sunt călăriți de o legiune întreagă de spirite atunci când se manifestă. E mult spus dacă zicem că scriu, pentru că ei nu fac decât bale, spume peste spume la gură.

Toate acestea sunt mijloace specifice „progresiștilor, ca să nu zic securiștilor și activiștilor din anii 50. Mijloace care nu au nici un fel de legătură cu gândirea conservatoare.

Atunci când observați semnele din ultima categorie (RED ALERT), e bine să vă îndepărtați cât mai mult. Deoarece spațiul devine acolo repede extrem de toxic. Nu vreți să stați la taclale și tabinet în vizuina sconcșilor, așa cum nu vreți să umblați în haite cu coioții și cu hienele.

Eu unul cred că că dacă acești inși ar ajunge vreodată la putere, ei nu ar avea nici o ezitare să-i bage imediat la bulău pe toți cei care nu se potrivesc cu viziunea lor dogmatică și inchizitorială. Și să aducă linșajele virtuale în spațiul public, cu sânge, execuții și tot tacâmul.

Lista nu este, după cum am zis, una „științifică” și nu epuizează problema. Se bazează doar pe observații făcute în ultimii ani. În discuție nu sunt neoconservatorii legitimi cu care pot să am divergențe de opinie, dar pe care îi respect. În discuție sunt „neoconii” fake, lupii și coioții în blană de oaie. Acolo unde veți vedea sloganistică sorosistă, o atitudine antipatriotică și antinațională, vigilantism securistic, campanii vadimiste de defăimare sau mijloacele de ponegrire și public shaming folosite de „progresiști”, foarte probabil aveți de-a face cu un fals „neocon”, cu un lup vopsit. Sau de-a dreptul cu sconcși, hiene și coioți.

De ce este atât de important să-i cunoaștem și să îi recunoaștem? Deoarece prin influența pe care o au din interior asupra mișcării conservatoare și așa foarte fragile, ei pot face foarte mult rău. Scopul lor e simplu: nu e doar deturnarea mișcării conservatoare, câtă și cum este ea, în România. Ei vor să treacă drept singurii „conservatori” legitimi și să închidă orice discuție despre patriotism, interese naționale, suveranism, orice temă care nu convine viziunii Soros. Și de acum înainte vor avea cu atât mai mult și banii, și mijloacele să o facă.

via Cuvantul Ortodox

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php