Veteranii Războiului de pe Nistru cer demisia ministrului Ciocoi: Nebunia mileniului – Cel care a inițiat războiul a fost prefăcut în pacificator

0 968

Asociația Veteranilor Războiului din 1992 „Tiras-Tighina” cere demisia ministrului de Externe Aureliu Ciocoi, care a declarat că armata rusă a intervenit doar pentru a opri vărsarea de sânge și că acest conflict a fost declanșat de anumite forțe separatiste din regiunea transnistreană.

Într-o declarație a Asociației Tiras-Tighina se subliniază că războiul din 1992 a fost inițiat de Rusia, prin implicarea directă a armatei a 14-a, cu statul major la Tiraspol.

Comandamentul Armatei a 14-a, a înarmat brigantine de mercenari-bandiți, în cea mai mare parte recrutați din Rusia, au atacat și au luat cu forța instituțiile administrativ-teritoriale. RM nu a atacat pe nimeni, și-a apărat teritoriile constituționale și ca dovadă că a fost un război … este pactul de încheiere a păcii, semnat la 21 iulie 1992, la Moscova…”, se subliniază în declarație.

Totodată, veteranii de război consideră că, în 1992 s-a comis o greșeală catastrofala prin acceptarea forțelor pacificatoare din Rusia. „Nebunia mileniului: Cel care a inițiat războiul a fost prefăcut în pacificator”.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php