Mijloacele de întărire a familiei creștine

0 1.088

În Duminica lui Zaheu vameșul, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei al Clujului a propus trei mijloace de întărire a familiei creștine: rugăciunea, participarea la Sf. Liturghie și comuniunea.

„Primul mijloc de întărire a familiei creștine este rugăciunea. Rugăciunea de dimineața și de seara, o cât de scurtă rugăciune, dacă o fac împreună toți ai casei, se crează o comuniune”.

Al doilea mijloc de întărire a familiei menționat de Înaltpreasfinția Sa este participarea la Sfânta Liturghie.

„Nu numai bunicul sau bunica, ci și mama, tata și copiii, toți împreună să meargă la Sfânta Liturghie. Atunci când ne uităm bine peste participanții de la slujbă, vom observa că foarte mulți dintre cei tineri lipsesc, ori întărirea familiilor s-ar face prin participarea la Sfânta Liturghie, care este ospățul credinței”.

Cel de-al treilea mijloc „ar fi acela ca bucuriile pe care le îngăduie Dumnezeu pe acest pământ să fie gustate împreună de soțul, soția și copiii. Această comuniune întărește familia creștină”.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php