PROTEST pentru COPIII SMICALĂ la BUCUREȘTI: Vineri, 17 ianuarie, ora 17:00, în Piața Victoriei

0 1.027

Vineri are loc la București un protest de susținere a copiilor Cameliei Smicală, care sunt ținuți de peste patru ani în centre sociale din Finlanda, despărțiți de mamă și unul de celălalt, iar acum au fost internați în secții de psihiatrie după ce au fugit din centre pentru câteva săptămâni.

Protestul are loc în fața sediului guvernului, în Piața Victoriei din București, începând de la ora 17:00, anunță Frăția Ortodoxă „Marele Mucenic Gheorghe Purtătorul de Biruință”.

Cazurile de fugă din centrele de copii nu sunt deloc rare în această țară, unde mărturiile unor tineri care au crescut în aceste instituții sunt cutremurătoare.

Situația a escaladat după ce autoritățile române au refuzat repatrierea copiilor Smicală și a mamei lor, refuzând astfel să recunoască faptul că le sunt încălcate drepturile unor copii care sunt cetățeni români cu rezidența la Piatra Neamț. Legea finlandeză le dă dreptul copiilor de a alege unde vor să locuiască, dar ei nu sunt ascultați, iar Cameliei Smicală îi este interzis accesul la justiție.

Camelia Smicală se teme că va fi arestată sub acuzația că ar influența copiii să nu se supună relelor tratamente pe care statul finlandez le aplică. Ea a fost deja anchetată săptămâna trecută.

A devenit Finlanda un stat polițienesc, care își tratează copiii ca proprietate publică și resursă strategică? Serviciile sociale din Țările Nordice au devenit stat în stat și pentru că sunt prestate de terțe părți care înghit o cantitate uriașă de bani publici pe baza cazurilor pe care le gestionează.

sursa: Stiripentruviata.ro

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php