Ioan-Aurel Pop, de Ziua Culturii Naționale:„Europa viitorului nu se poate construi prin omogenizarea forțată și nici pe distrugerea națiunilor”

0 809

Sala Mare a Ateneului Român a găzduit miercuri Ziua Culturii Naționale, sesiunea festivă organizată de Academia Română sub semnul sincroniei europene. La invitația celui mai înalt for de cultură din România, la eveniment au participat oficialități ale statului, academicieni, oameni de cultură care l-au omagiat pe Mihai Eminescu la împlinirea a 170 de ani de la nașterea sa. 

În discursul rostit cu această ocazie, președintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, a spus că „Europa viitorului nu se poate construi prin omogenizarea forțată și nici pe distrugerea națiunilor”. Președintele Academiei Române a subliniat faptul că  „școala și educația organizată îndeplinesc un rol fundamental, pentru că ele asigură cultura generală necesară accesului la libertate”, conform Basilica. 

„Europa viitorului – e tot mai clar astăzi – nu se poate construi prin omogenizarea forțată și nici pe distrugerea națiunilor, cum a voit ideologia comunistă încă prin Manifestul Partidului Comunist, ci prin cultivarea virtuților fiecărei națiuni în contextul fondului comun menționat. În acest sens, școala și educația organizată îndeplinesc un rol fundamental pentru că ele asigură cultura generală necesară accesului la libertate. Sensibilitatea pentru cultură se dobândește greu, dar odată dobândită, poate feri omenirea, comunitățile de mari nenorociri, de jigniri, de contravenții, de infracțiuni, de hoții și chiar de crime”, a subliniat Ioan-Aurel Pop.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php