Simpozion memorial. DAN PURIC și RADU CIUCEANU la Brașov. Nevoia de eroi autentici: un eveniment dedicat Rezistenței anticomuniste.

0 754

Într-o vreme în care Istoria este arestată și eroii sunt condamnați din nou post-mortem, fabricându-se în loc „eroi” din colaboraționiști și călăi, se impune ca o datorie și o necesitate APELUL LA MEMORIE. NEVOIA DE EROI, eroi AUTENTICI, nu făcuți de agenții de publicitate din rațiuni politice, este inexorabilă într-o țară în care memoricidul lasă în urmă un vid lesne de umplut cu impostori.

“Cine controleaza trecutul controleaza viitorul, cine controleaza prezentul controleaza trecutul” spunea George Orwell. E o miză ce justifică războiul total împotriva Memoriei.

Ca în fiecare an, și în această toamnă vă propunem o reîntâlnire sub semnul efigiilor unor eroi precum NICOLAE PURCĂREA, TEOFIL MIJA, TRAIAN TRIFAN, PETRE BAICU, ION SAMOILĂ, ERICH TARTLER și alte figuri marcante ale luptei anticomuniste brașovene.

Vom avea alături pe actorul DAN PURIC, RADU CIUCEANU – fost deținut politic, luptător în Rezistența armată, director al INST, OCTAV BJOZA – președintele AFDPR, istoricul MARIUS OPREA și CORIOLAN BACIU, președintele Fundației Ogoranu.

O manifestare organizată la inițiativa Fundației Ion Gavrilă Ogoranu, împreună cu Frăția Ortodoxă Sf Gheorghe, Asociația Aproapele Meu, Centrul Cultural La Noi Acasă, Asociația Tinerii din Ziua de Azi și alții.
Vă așteptăm cu drag!

Intrarea liberă.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php