La despărțirea de profesorul RADU COZĂRESCU…

3 303
A plecat la Domnul, după o grea suferință, camaradul RADU COZĂRESCU, muzicianul foștilor deținuți politici, președinte al Societății Muzica și membru al Partidului Național Țărănesc Maniu-Mihalache.
Născut într-o familie persecutată de regimul comunist, prof. Radu Cozărescu s-a aflat încă din 1990 alături de cei ce își lăsaseră tinerețile între zidurile temnițelor comuniste.
Unul din marile merite ale profesorului Radu Cozărescu este acela de a a-l fi sprijinit imediat după Revoluție pe fostul deținut politic Traian Popescu-Macă, victimă a experimentului de la Pitești, lucrând la transcrierea pe note și aranjamentul muzical al creațiilor simfonice pe care acesta le-a zămislit, prin revelație divină, în cumplita detenție din temnița Aiudului, între 1957 și 1964. Încununarea acestei munci au fost spectacolele prin care corul și orchestra Radio au interpretat poemul-cantată „Mântuire” și Oratoriul „Calvar” în sala de concerte a Radiodifuziunii Române (1991-1993 si 1997), dar și în Suedia (2006).
Profesorul Cozărescu era un apropiat susținător al Fundației Ion Gavrilă Ogoranu, susținând cu arta sa muzicală activitățile memoriale și munca de educație a acestei instituții.
În urma sa rămâne amintirea luminoasă a unui spirit mistuit de iubirea pentru armonie și frumos, care s-a dedicat cu totul educației tinerei generații în spiritul artei, întru apropierea de Hristos a neamului nostru românesc.
Cei ce doresc să îl însoțească pe ultimul drum, o pot face marți 29.10.2019, ora 12, la cimitirul Bellu-Catolic.
În veci pomenirea lui!
RADU COZĂRESCU – Prezent!
 
Florin Dobrescu
Secretar al Fundației Ion Gavrilă Ogoranu
3 Comments
  1. IO...gerules says

    Dumnezeu sa-l odihneasca in ceruri alaturi de pleiada de sfintii maretriri intru apararea neamului romanesc,sfinti care in majoritate au fost legionari,elta spiritualitatii secolui XX in Romania si in lumea intreaga.

  2. Alexandru says

    Camarad cozarescu sa ai drum luminat pînă la împărăția cerurilor ,unde cetele ingerilor te asteapta sa cântati,si lui Dumnezeu acele versuri frumoase pe care si noi le vom cânta aici pe pamant.Camarade sa te rogi si pentru noi la bunul Dumnezeu sa ne călăuzească pașii către adevăr și lumina .Nu te vom uita nici odată, vei ramane in sufletele noastre mereu.Camarad Cozarescu Prezent!

  3. Lecția Ionesco says

    S-o dus la nava mama.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php