Dictatul multinaționalelor?

1 590

Tot auzim că Biserica nu ar trebui să se implice în spațiul public românesc și să emită mesaje care privesc subiecte civice sau politice ale societății românești.

Dar de care ar trebui atunci băncile (precum BRD și Raifeissen) să se implice în spațiul public, și să emită mesaje care privesc subiecte civice sau politice ale societății românești? Și să finanțeze platforme (precum Scena9) cu o orientare ideologică controversată?

Dar de ce ar trebui atunci lanțuri de retail (precum Kaufland și Lidl) să se implice în spațiul public, și să emită mesaje care privesc subiecte civice sau politice românești? Și să finanțeze proiecte (precum educația sexuală contraceptivă în școli) cu un conținut ideologic controversat?

Dar de ce ar trebui unele corporații transnaționale (Vodafone, Microsoft, H&M, etc) să se implice în spațiul public și politic românesc?

Dar de ce ar trebui unele ambasade să se implice vizibil și pe față în politica românească? Dacă suntem o țară suverană?

Pentru că Biserica Ortodoxă Română rămâne singura instituție în întregime românească – cu toate scăderile, dar și cu calitățile ei. Într-o țară suverană, o instituție românească are tot dreptul să se implice în politica și în dezbaterea civică românească. Pe când faptul că ceilalți „actanți” se implică ar trebui să provoace un mare scandal.

Oare mai suntem o țară suverană? Dacă o „rezolvăm” și cu Biserica, răspunsul ar trebui să devină foarte clar.

Imagini pentru kaufland lasa-ne copiii in pace

de Gabriel Popa

1 Comment
  1. Constantin says

    Şi să ştiţi, şi să credeţi că mica turmă a lui Hristos este de neînvins, ei nu are ce-i face nimeni, ea nu se teme de nimic, fiindcă ştie şi păzeşte totdeauna marile cuvinte ale lui Hristos: „Voi zidi Biserica Mea şi porţile iadului nu o vor birui”.
    https://doxologia.ro/cuvant-de-folos/voi-zidi-biserica-mea-portile-iadului-nu-o-vor-birui

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php