Episcopul Basarabiei de Sud a sărbătorit Înălțarea Sfintei Cruci pe stil vechi alături de cei împovărați de crucea singurătății și a suferinței

0 379

Cu ocazia prăznuirii Înălțării Sfintei Cruci de către creștinii care țin vechiul calendar, Episcopul român al Basarabiei de Sud, PS Veniamin, însoțit de credincioșii din satul Ciucur-Mingir, i-a vizitat vineri pe rezidenții Azilului de bătrâni și invalizi din orașul Cimișlia (Rep. Moldova), conform Agenției de Știri Basilica.

Episcopul Basarabiei de Sud a sărbătorit Înălțarea Sfintei Cruci pe stil vechi alături de cei împovărați de crucea singurătății și a suferinței

Ierarhul le-a oferit daruri, s-a interesat de situația lor și s-a rugat împreună cu beneficiarii centrului, se arată pe pagina de social media a Episcopiei Basarabiei de Sud.
„In ziua Înălțării Sfintei Cruci, vineri, 27 Septembrie 2019, Preasfințitul Episcop Veniamin al Basarabiei de Sud a vizitat Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Vârstnice din Cimișlia. Cu această ocazie, Ierarhul, însoțit de credincioșii parohiei Sfinții Arhangheli Mihail din localitatea Ciucur-Mingir, a oferit daruri rezidenților Centrului, s-a interesat de situația lor și s-a rugat împreună cu ei.
Le-a vorbit celor prezenți despre Crucea Domnului și despre Crucea personală a fiecăruia, îndemnându-i sa o poarte cu demnitate și responsabilitate, pentru ca prin Cruce ne vine bucuria. A încurajat persoanele singure și abandonate de familie, de prieteni, arătându-le ca Domnul Hristos este cu noi și nu ne abandonează niciodată.
A îndemnat personalul azilului sa-i iubească și sa le facă bătrânețile ușoare. Sa aibă in minte pe bunul samaritean și vor primi daruri si bucurii netrecatoare de la Cel Care pentru lume S-a răstignit”
Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php