Buciumul – Publicaţie de informaţie şi atitudine naţionalistă

Directorul Muzeului Brâncuși din Târgu Jiu forțat să demisioneze pentru că a evocat pe facebook nașterea lui Corneliu Zelea Codreanu cu citate din Mircea Eliade

Directorul Muzeului „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, Valentin Chepeneag, a fost criticat de cotidianul Libertatea pentru că a postat pe facebook niște citate ale lui Mircea Eliade sau Iuliu Maniu despre Corneliu Zelea Codreanu, cu ocazia împlinirii a 120 de ani de la nașterea fondatorului Mișcării Legionare. Valentin Chepeneag este profesor de istorie.

Imagini pentru valentin chepeneag

Pe 13 septembrie s-au împlinit 120 de ani de la nașterea fondatorului Mișcării Legionare, Corneliu Zelea Codreanu, iar Valentin Chepeneag este acuzat că a marcat acest eveniment prin postarea unor citate despre fostul lider legionar aparținând marelui filozof Mircea Eliade sau lui Iuliu Maniu.
Aceste citate, plus hashtagurile#13septembrie1899, #UnOmCâtToatăIstoriaLumii și #CorneliuZeleaCodreanu au fost suficiente pentru a stârni mânia ziarului condus de Cătălin Tolontan împotriva profesorului de istorie din Târgu Jiu. Căutând prin profilul lui Valentin Chepeneag, „anchetatorii” de la Libertatea au descoperit că acesta publicase două fotografii în care era înfățișat Mareșalul Ion Antonescu, fără a fi însoțite de vreun comentariu din partea sa.
„Ministerul Culturii și Identității Naționale se delimitează de afirmațiile făcute recent, în spațiul public online, de managerul interimar al Muzeului Național Constantin Brâncuși, Valentin Chepeneag. Considerăm că declarațiile domnului Chepeneag sunt profund greșite și iresponsabile, acestea neexprimând poziția Ministerului Culturii și Identității Naționale”, a anunțat instituția, marți, pe contul de Facebook.
Ministrul Culturii și Identității Naționale, Valer-Daniel Breaz, „i-a solicitat acestuia demisia, act care a fost depus luni, 16 septembrie 2019, cu numărul de înregistrare 6388/CM/16.09.2019”…

URL Scurt: https://www.buciumul.ro/?p=42539

Postat de pe 18 sept. 2019. Catalogat ca Ultimele ştiri. Puteţi urmări răspunsurile la acest articol via RSS 2.0. Puteţi lăsa un răspuns sau un trackback la acest articol.

4 comentarii for “Directorul Muzeului Brâncuși din Târgu Jiu forțat să demisioneze pentru că a evocat pe facebook nașterea lui Corneliu Zelea Codreanu cu citate din Mircea Eliade”

 1. TICALOSII CONDUC ACEASTA TARA.Daca si cel mai mandru Fat-Frumos a acestei tari este consioderat Harap-Alb,alt nume al acestor Feti de minune ai Romaniei,dar priviti din coltul impacarii cu soarta,atunci sa se rastoarne toti muntii Romaniei ,sa se scufunde in Marea cea Mare ,iar restul sa se acopere cu apa sarata a cesteia si Romania sa se inece cu dusmanii ei cu tot.Orice tampit din lumea larga poate sa observe ,sau cel putin sa simta niste ochi criminali care stau la panda in coasta neamului romanesc si a istoriei sale.Acestia nu-i dau pace,nu-l lasa sa-si continue drumul sau luminos si fara pizmasie pe alte natii.De pus mana pe bata e greu.In Romania actuala nu mai sant bate si flacai care sa puna mana pe ele.Asta este/Cotropitorii au lasat in tara numai surcele Harap Alb a fost intemnitat si ucis mereu,mereu si mereu.Doamne unde esti?

 2. nisof

  ****** peste tot, nu numai în România! Trãim în plinã dictatura holocau$tica!

 3. Smaranda

  Într-adevăr ne întrebăm cine conduce această țară?!Oare mai sunt si romani printre ei ?…Dar mai grav,oare mai sunt români crestini iubitori de țară, de tradițiile strămoșești care sa-si apere istoria si adevărații eroi?Vin vremuri grele iar nepăsarea , falsele valori si indobitocirea națiunii iubitoare de „pro tv” vor învinge. Da,jidanii se pare ca înving…deocamdată!Nu ne rămâne decât să ne rugăm si sa strigăm cât putem adevărul, în speranța că vom reuși să trezim pe cineva…

 4. Valica

  ******* mereu in isterie. Despre crimele mor imense niciodata nu sufla nimic.

Lasă un răspuns

Legături utile

  Caută în arhivă

  Caută după dată
  Caută după categorie
  Caută cu Google

  Acţiuni

  | © Copyright 2012 Buciumul | css.php