Reducarea de la Pitești Drama unei generații

0 372

Memorialul Durerii lansează seria de filme „Reeducarea de la Piteşti-Drama unei generaţii”.
Timp de doi ani, între decembrie 1949 şi ianuarie 1952, închisoarea din Piteşti a devenit iadul în care s-a experimentat o tehnică, până atunci necunoscută în spaţiul carceral românesc, de reeducare a tinerilor şi studenţilor de către alţi studenţi deţinuţi, prin mijloace violente, prin tortură. Victimele devin călăi şi călăii devin victime. Totul făcut la comanda puterii comuniste şi a Securităţii.
Veţi putea urmări o altă versiune a fenomenului, susţinută de supravieţuitori ai infernului şi de tineri istorici. O istorie care nu s-a învăţat la şcoală timp de aproape 70 de ani se derulează cu lumini şi cu umbre în faţa ochilor dumneavoastră. Este un serial spectaculos care spune adevărul despre drama tinerilor generaţiei 1948.
Un serial de 6 episoade produs de TVR 2 în parteneriat cu APTR şi cu Fundaţia Culturală „Memoria”-Argeş. Debutează sâmbătă, 5 octombrie, ora 18.00, la TVR 2.

Lucia Hossu Longin

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php