A mai plecat un luptător! MIRCEA SEVACIUC a trecut la Domnul.

0 455

Din Brașov primim trista veste a plecării dintre noi, după o suferință îndurată cu demnitate, a luptătorului anticomunist MIRCEA SEVACIUC, fost deținut politic, participant activ la mișcarea muncitorească anticomunistă din noiembrie 1987, torturat și persecutat de autoritățile represive ale regimului comunist condus de Nicolae Ceaușescu.

Mircea Sevaciuc a fost unul dintre cei 61 de novembrişti judecaţi şi condamnaţi pentru că au avut curajul să strige în stradă, în plin regim totalitar, „Jos Ceauşescu!” și „Jos Comunismul!”. Inițiator în 1990 al Proclamației de la Brașov și militant civic împotriva structurilor comuniste și ale Securității perpetuate după 1990 la toate nivelurile statului român, Mircea Sevaciuc a reprezentat în acești 30 de ani de după Revoluție un reper de intransigență și luptă fără compromis cu răul bolșevic, fiind un apropiat al veteranilor Rezistenței anticomuniste grupați în Fundația Ion Gavrilă Ogoranu, de la ale cărei manifestări era nelipsit.

Cei care doresc să îi fie alături pe ultimul drum, o pot face marți 13 august, ora 16.30, la priveghiul de la Biserica din Triaj, sau miercuri 14 august, ora 13.30, la cimitirul aceleiași biserici.

Dumnezeu să odihnească în pace sufletul său neînfricat. În veci pomenirea lui! 

Mircea Sevaciuc! Prezent!

Fundația Ion Gavrilă Ogoranu

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php