Buciumul – Publicaţie de informaţie şi atitudine naţionalistă

Slujbă de pomenire-Nicoleta Nicolescu și Lucia Trandafir

Sâmbătă 13 iulie, de la ora 9:30, la Biserica Sf. Ilie Gorgani va avea loc o slujbă de pomenire a Nicoletei Nicolescu, comandantă în oastea Arhanghelului Mihail, care a suferit moarte mucenicească la dată de 10 iulie 1939, fiind arsă de vie la crematoriul Cenușa , după ce a fost torturată și mutilată de către oamenii Siguranței Statului . De asemenea, va fi pomenită și comandanta Lucia Trandafir, care a trecut la Domnul la 3 iulie 1980. 

Nicoleta Nicolescu, șefa Cetățuilor de fete, ulterior, consilieră personală a lui Corneliu Zelea Codreanu, prima femeie care a primit gradul de comandant legionar, a fost martirizată la 10 iulie 1939. Torturată, schingiuită și arsă de vie, Nicoleta rămâne, peste veacuri, un reper de trăire creștină și de jertfă absolută.

Imagine similară

Lucia Trandafir s-a aflat în fruntea conducerii Cetățuilor în timpul guvernării legionare. După lovitura de stat a mareșalului Antonescu, a reușit să fugă în Germania, apoi în SUA, unde a profesat ca medic și unde a trăit până la sfârșitul vieții pământești. La 3 iulie 1980 se alătura legiunii cerești.

Lupta lor, exemplul nostru!

În veci pomenirea lor!

URL Scurt: https://www.buciumul.ro/?p=35503

Postat de pe 11 iul. 2019. Catalogat ca Spiritualitate, Ultimele ştiri. Puteţi urmări răspunsurile la acest articol via RSS 2.0. Puteţi lăsa un răspuns sau un trackback la acest articol.

2 comentarii for “Slujbă de pomenire-Nicoleta Nicolescu și Lucia Trandafir”

 1. SORA LUI ION TRANDAFIR, LUCIA NE-A VIZITAT IN SAO PAULO SI A DARUIT GARNIZOANEI CINTURA NADUSA DE EA A CAMARADULUI ION TRANDAFIR FRATELE EI ASASINAT IMPEUNA CU CAPITANUL
  TLC BOGHIU

 2. DAN BOGHIU

  AMINTIRI INTERESANTE DIN GARNIZOANA SAO PAULO BRAZILIA DAN BOGHIU

Lasă un răspuns

Legături utile

  Caută în arhivă

  Caută după dată
  Caută după categorie
  Caută cu Google

  Acţiuni

  | © Copyright 2012 Buciumul | css.php