Slujbă de pomenire-Nicoleta Nicolescu și Lucia Trandafir

2 691

Sâmbătă 13 iulie, de la ora 9:30, la Biserica Sf. Ilie Gorgani va avea loc o slujbă de pomenire a Nicoletei Nicolescu, comandantă în oastea Arhanghelului Mihail, care a suferit moarte mucenicească la dată de 10 iulie 1939, fiind arsă de vie la crematoriul Cenușa , după ce a fost torturată și mutilată de către oamenii Siguranței Statului . De asemenea, va fi pomenită și comandanta Lucia Trandafir, care a trecut la Domnul la 3 iulie 1980. 

Nicoleta Nicolescu, șefa Cetățuilor de fete, ulterior, consilieră personală a lui Corneliu Zelea Codreanu, prima femeie care a primit gradul de comandant legionar, a fost martirizată la 10 iulie 1939. Torturată, schingiuită și arsă de vie, Nicoleta rămâne, peste veacuri, un reper de trăire creștină și de jertfă absolută.

Imagine similară

Lucia Trandafir s-a aflat în fruntea conducerii Cetățuilor în timpul guvernării legionare. După lovitura de stat a mareșalului Antonescu, a reușit să fugă în Germania, apoi în SUA, unde a profesat ca medic și unde a trăit până la sfârșitul vieții pământești. La 3 iulie 1980 se alătura legiunii cerești.

Lupta lor, exemplul nostru!

În veci pomenirea lor!

2 Comments
  1. DAN BOGHIU says

    SORA LUI ION TRANDAFIR, LUCIA NE-A VIZITAT IN SAO PAULO SI A DARUIT GARNIZOANEI CINTURA NADUSA DE EA A CAMARADULUI ION TRANDAFIR FRATELE EI ASASINAT IMPEUNA CU CAPITANUL
    TLC BOGHIU

  2. DAN BOGHIU says

    AMINTIRI INTERESANTE DIN GARNIZOANA SAO PAULO BRAZILIA DAN BOGHIU

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php