Academia Română, despre construirea unui muzeu al Holocaustului lângă Antipa: „Complet inadecvată și păguboasă”

0 583
Cedarea unui teren din parcul Muzeului Antipa”este complet inadecvată și păguboasă”, afirmă Academia Română.
Imagini pentru academia romana
„Academia Română apreciază că soluția propusă de a solicita, oficial, Muzeului Național de Istorie Naturală Grigore Antipa să cedeze o suprafață de 5.300 mp din proprietatea pe care o deține în Șoseaua Kiseleff nr. 1, cu scopul construirii Muzeului Național de Istorie a Evreilor și Holocaustului, este complet inadecvată și păguboasă, aducând mari prejudicii unuia dintre cele mai vechi și apreciate muzee din România”, se arată într-un comunicat al Academiei Române, preluat de Agerpres.
Soluția a fost propusă de Guvern, după ce Consiliul General al Primăriei Capitalei a dat Palatul Dacia în administrarea Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” în septembrie 2016, dar decizia a fost anulată în instanță. La începutul lunii martie 2019, solicitarea a fost repusă pe masa Consiliul General, dar, de data aceasta, nu a mai fost aprobată.
Institutul pentru Studierea Holocaustului Elie Wiesel este instituția care a cerut, luna trecută, Guvernului să-i cedeze 5. 300 de metri pătrați din parcul Muzeului Antipa.
Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php