Alex Costache, comentariu excepțional despre miza cazului Sorina: Cine controlează copiii controlează viitorul

0 398

Bine că unii mai citesc aici pe net. Nu știam nuvela asta, o știu alții. Rebreanu, „Proștii”. Excelentă pentru România de azi, de ieri. Hipsterii, noii pașoptiști, expații…domnie! Românul neaoș, țărănie, înjurat, disprețuit. Totdeauna de vină că e în opinci.

Cazul Sorinei e tipic.

Din toată povestea cel mai trist e că un copil a fost traumatizat și suferă. Până la clarificarea situației, e neîndoielnic că s-a abuzat de un copil pentru a se respecta „legea”.

Grav, extrem de grav, e că o parte a societății vede situația în termeni materiali. Părintele bun e pentru ei cel cu bani care respectă strict litera legii. Părintele rău, cel care e decăzut din drepturi pentru că justiția e doar o suita de litere, e cel sărac, cel ce a făcut poate un compromis ca cei mici să poată trăi mai bine.
Pentru românul-domn, rezist, pro UE, nu există nicio îndoială, nici întrebări, părinții „realizați” în America trebuie să fie zânele bune. Săracul român sărac e și sărac la suflet după convingerile lor. Sigur e rău intenționat.

Imaginea de ansamblu e și mai gravă. Canada a adoptat deja legi care atacă drepturile naturale ale părinților. În SUA îți vin la ușă tot felul de autorități care te monitorizează dacă cineva te-a denunțat că i-ai tras o palmă copilului. Mulți copii cică au ADHD, depresie și tot felul de alte sindroame. De țările nordice ce să spui? Copii problematici diagnosticați cu boli psihice și tratați ca atare pe viață. Cei ai imigranților sau nativilor neconformi confiscați ca o marfă pe motiv că părinții nu știu să-i crească. În Franța copiii sunt trimiși de școală la psiholog pentru că sunt obraznici și se bat între ei. În România tot mai mulți consideră că a fi părinte necesită pregătire, formare, educație instituțională, toate astea asigurate de Stat și tot felul de ONG-uri, occidentale, desigur. Cei proști n-ar avea voie să facă copii sau dacă îi fac trebuie dați unor părinți „potriviți”.

Ai cui sunt copiii? Asta e de fapt miza cazului Sorinei, legii adopțiilor, trecutului lui Iohannis, educației progresiste. Are loc o schimbare de paradigmă și miza este controlul copiilor. Prin ei se controlează viitorul.

Omul normat e omul viitorului. Omul liber s-ar putea să arate altfel decât ne-am imaginat vreodată.

 

de Alex Costache, Facebook

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php