Camelia Smicală: „Nu suntem rezidenți în Finlanda, ci ținuți forțat în această țară pe baza faptului că tatăl este finlandez. De ce MAE acceptă încălcarea Convenției Consulare?”

0 407

Camelia Smicală explică încă o dată pe Facebook care este situația copiilor ei, cetățeni români, în Finlanda. Redăm postarea integrală:

„Pentru cei care tot intreaba de ce au fost luati copii:nu poate explica nimeni ,deoarece au facut o „varza de ilegalitati” din care nici ei nu mai inteleg nimic

Precizez că dețin custodia copiilor și conform hotărârii Curții Supreme din Finlanda, aflată în vigoare, copiii ar trebui să aibă domiciliul la domiciliul meu. Nu suntem rezidenti in Finlanda. Suntem tinuti fortat ,impotriva vointei noastre ,in aceasta tara ,pe baza faptului ca tatal copiilor este finlandez. Este vorba despre detentie .Deci,libertatea de circulatie nu exista. Nici alte drepturi ale omului.

Cateva semne de intrebare care ar putea reprezenta raspunsul la intrebarile voastre:

– Andreea e acasa. Andreea e copilul meu, crescut de mine.

– daca as fi fost mama denaturata ,de ce au separat copiii?(Andreea e acasa ,Mihai nu are voie sa se vada cu Maria ,deoarece ar reprezenta un pericol pentru aceasta)

– de ce copiii au dreptul sa vina in „vizita” acasa?

– de ce episcopul MACARIE este considerat un pericol pentru copii si are restrictie totala sa-i vada

– de ce parintii mei(tatal pediatru de o viata,mama farmacista ,fratele meu ,doctor  ) nu au dreptul sa vada copiii?

– de ce ambasadorul Romaniei la Helsinki nu poate vedea copiii (este scris ca nu este in interesul copiilor sa se intalneasca cu ambasadorul).De ce MAE accepta prin aceasta incalcarea Conventiei Consulare de la Viena?

– de ce scoala copiilor a reprezentat un pericol pentru copii ,astfel incat a trebuit schimbata de urgenta ?

– de ce toti prietenii copiilor au interdictie de a-i vedea?

– de ce copiilor le este intezis sa mearga duminica la biserica?

– de ce copiilor li se refuza alt psiholog si implicit evaluare psihologica (second opinion) cu exceptia acelui psihiatru NEONATOLOG ,care scrie de 3 ani de zile  rapoarte fara sa fi vorbit o singura data cu copiii?”

Din 2015, copiii sunt despărțiți unul de celălalt, cât și amândoi de mamă în urma unei reclamații nefondate a fostului soț violent al Cameliei Smicală.

După o lungă perioadă în care copiilor nu li s-a permis să fie vizitați de mamă sau duhovnic, episcopul ortodox român Macarie al Europei de Nord, și nu li s-au acordat dreptul elementar la un avocat, acum copiii au dreptul să petreacă uneori sfârșitul de săptămână la mama acasă, iar avocatul lor a reușit să depună o cerere pentru audierea copiilor în instanță.

De altfel, copiii și-au exprimat în repetate rânduri dorința de a se întoarce definitiv acasă, inclusiv de față cu Ambasadorul României la Helsinki.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php