Procuratura generală cere reunirea consiliului de apărare la Kiev în urma unui videoclip în care se prezintă anexarea Bucovinei de nord de către România

0 460

Nu mai au bani de salarii şi investiţii ucrainenii? Anatoli Matios, procurorul militar şef al Ucrainei, a dat asigurări, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că va solicita o reuniune de urgenţă la cel mai înalt nivel, declarându-se îngrijorat de conţinutul unui video propagandistic, difuzat pe YouTube zilele trecute, în care România ar anexa partea ucraineană a Bucovinei, imediat după ce Rusia ar ataca Ucraina, informează Agerpres.

Clipul propagandistic „dezvăluie”, pe fondul melodic apocaliptic al fragmentului „Oh Fortuna” din opera „Carmina Burana”, un „plan diabolic” ce pare a fi ticluit în secret de către duşmani ai Ucrainei.

„Războiul româno-ucrainean din 2022”, înregistrarea de sapte minute a fost postată pe YouTube pe data de 26 mai, devenind virală după ce mai multe publicaţii ucrainene au preluat declaraţiile lui Anatoli Matios. Mesajul provocator al clipului speculează în jurul unei situaţii ipotetice în care Rusia ar declanşa un război de anvergură în estul şi sudul Ucrainei, ceea ce ar oferi autorităţilor române o „nesperată oportunitate” de a-şi „recupera teritoriile istorice din Bucovina”.

Înregistrarea mai prezintă o „cronologie” a acţiunilor militare întreprinse de Moscova, precum şi poziţionările strategice ale unităţilor armatei române, iar autorul video-ului încheie cu imaginea steagului românesc, fluturând triumfător, de data aceasta pe un fond melodic al unui cântect folcloric de dor pentru „Cernăuţiul meu drag”.

Ucraina recurge la diversiuni pentru a acoperii falimentul conducerii?Presa din Ucraina menţionează că acest video a fost creat special pentru a tensiona relaţiile bilaterale, unii experţi declarând că astfel de provocări informaţionale sunt în stilul Moscovei, notează Bucpress.

 

sursa: NapocaNews

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php