Buciumul – Publicaţie de informaţie şi atitudine naţionalistă

Mănăstirea Hadâmbu și comunitatea locală construiesc o casă pentru o familie cu 10 copii

Mănăstirea Hadâmbu din județul Iași va construi cu sprijinul comunității locale o casă pentru o familie nevoiașă din satul Ion Neculce, județul Iași. Slujba de sfințire a locului a fost oficiată joi, 30 mai 2019, informează Doxologia.ro.

 

Arhimandritul Nicodim Gheorghiţă, stareţul Mănăstirii Hadâmbu, a fost impresionat de faptul că cei 10 copii ai familiei Ciobanu din satul ieșean Ion Neculce sunt bine crescuți și au rezultate bune la învățătură.

Pentru că locuiau în condiții improprii și mergeau prin noroi până la autobuzul școlar, starețul și-a propus să îi ajute să-și facă o casă nouă. „Când i-am văzut pe copiii acestei familii în casa unde locuiesc momentan, am rămas impresionat și mi-am adus aminte de propria copilărie”, a declarat starețul joi, la sfințirea locului de casă pe terenul oferit de primărie.

O altă familie, familia Crăciun din Sasca, județul Suceava, a donat lemnul pentru construcție și a oferit cu drag o agapă cu prilejul sfințirii de joi.

 

via Știri pentru viață

URL Scurt: https://www.buciumul.ro/?p=40557

Postat de pe 1 iun. 2019. Catalogat ca Social, Ultimele ştiri. Puteţi urmări răspunsurile la acest articol via RSS 2.0. Puteţi lăsa un răspuns sau un trackback la acest articol.

Lasă un răspuns

Legături utile

  Caută în arhivă

  Caută după dată
  Caută după categorie
  Caută cu Google

  Acţiuni

  | © Copyright 2012 Buciumul | css.php