„Hristos a înviat!” a răsunat, după 50 de ani, în Schitul românesc de la Iordan

0 391

În Schitul Românesc de la Iordan au fost rostite marți, 28 mai 2019, primele rugăciuni după o perioadă de pustiire de cincizeci de ani, informează Agenția de Știri Basilica.

Preotul Teofil Anăstăsoaie și slujitorii de la Reprezentanța Patriarhiei Române la Locurile Sfinte au reușit să pătrundă în biserica schitului cu ajutorul echipei de deminare, care a eliberat spațiul dimprejurul și din interiorul lăcașului de cult de cele 3.800 de mine antipersonal plasate de Armata Israeliană după ce regiunea a fost declarată zonă militară închisă, în urma Războiului de 6 zile dintre Israel și 3 state arabe din regiune.

„Pentru noi, părinții de la Așezământul românesc din Țara Sfântă a fost o zi cu totul și cu totul specială și emoționantă pentru că de cincizeci de ani în Biserica Schitului Românesc nu s-au mai auzit rugăciuni, totul a fost închis, zona a fost minată și doar vântul deșertului a trecut prin lăcașul nostru”, a declarat pentru Trinitas TV arhimandritul Teofil Anăstăsoaie, reprezentatnul Patriarhiei Române la Locurile Sfinte.

De istoria Schitului Românesc de la Iordan se leagă viața Sfântului Ioan Iacob de la Neamț (cinstit de Biserica Ortodoxă pe 5 august), care a fost egumen al acestui așezământ monahal în perioada 1947-1952.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php