Radu Preda, președintele executiv al IICMER, a fost hirotonit preot

0 389

Imagini pentru radu preda preot

Radu Preda, președintele executiv al IICMER, a fost hirotonit preot, duminică, după Sfânta Liturghie desfășurată la Munchen, de către IPS Serafim, episcopul Germaniei.

Radu Preda a făcut studii la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București (1991-1995), urmând apoi studii doctorale la Heidelberg, Paris și Roma. Titlul științific de doctor în teologie l-a obținut la Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj.
De asemenea, este director fondator al Institutului Român de Studii Interortodoxe, Interconfesionale și Interreligioase (INTER), precum și membru al Comitetului redacțional al revistei „Renașterea”, publicație oficială a Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Vadului, Feleacului și Clujului. De asemenea, este membru în staff-ul Forumului European al Facultăților de Teologie Ortodoxă (Bruxelles).
Din martie 2014 a devenit director executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc.
Este autorul unor cărți precum „Jurnal cu Petre Țuțea”, ”Semnele vremii. Lecturi social-teologice”, ”Comunismul. O modernitate eșuată”,  ”Cultura dialogului. Pledoarii & exerciții” .
Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php