Șora Mihai, un vampir ”boem”? Sau cum ”rezistă” un ”filozof” în lumea asta ”rea” și în Piața Victoriei? Cu PUMNUL strâns!

1 475

 

Șora Mihai, un vampir ”boem”? Sau cum ”rezistă” un ”filozof” în lumea asta ”rea” și în Piața Victoriei? Cu PUMNUL strâns!  Ce satisfacție morbidă cred că are văzând acest simbol comunist proiectat (de cine oare?) pe zidurile clădirilor…își aduce aminte de tinerețe..

În timpul războiului nu prea a rezistat în țară preferând să lupte pentru rezistența franceză, nu pentru România. După instaurarea comunismului se întoarce victorios pe meleagurile natale în anul 1948 (atunci când prigoana împotriva tineretului român atingea cote maxime), fiind încântat de noua ordine kominternistă la care aderă cu mare entuziasm ocupând funcții în aparatul de partid și de stat (în Ministerul de Externe de exemplu). Încredere mare din partea tovarășilor.

Șora Mihai, un vampir ”boem”? Sau cum ”rezistă” un ”filozof” în lumea asta ”rea” și în Piața Victoriei? Cu PUMNUL strâns!

După Revoluție s-a bucurat de aceeasi încredere din partea acelorași tovarăși kominterniști, Brucan Silviu luându-l sub aripa sa protectoare, propulsându-l în guvernul Petre Roman din regimul tovarășului Iliescu Ion.

A fost primul ministru al Învățământului de după 1989, fiind omul care a desființat din condei zeci de unități de învățământ cu predare în limba română din Harghita, Covasna și Mureș, înlocuind limba română cu limba maghiară la comanda UDMR.

Atunci a început segregarea învățământului din România pe criterii etnice în școli și universități (vedeți și cazul Tg.Mureș, martie 1990), sub ”rezistența” domnului(?) Șora. De-atunci au început să pornească întrebările ”mai este actual Eminescu?, nu e prea extremist Goga? nu se vorbește, scrie prea mult de Stefan cel Mare, Mihai Viteazul, Brâncoveanu, de Istoria Românilor? ”

Întrebări ce începeau să se pună în Grupul de Dialog Social (Mihai Șora printre fondatori) și Revista 22. Rezultatele acestor semințe otrăvitoare se văd din păcate prea bine azi…dar ce face azi tovarășul Șora Mihai? Culmea, #rezistă cu pumnul strâns în Piața Victoriei în mijlocul unor tineri mult prea ocupați (la propriu și la figurat) să mai citească biografiile și simbolurile idolilor lor, dar ”liberi” să aplaude pumnul.

”Iarna rezistenței noastre”, tovarășe Șora? A venit destulă iarnă din Siberia, adusă de tancurile sovietice pe care le-ați aplaudat. E timpul rezistenței românești, tovarășii au rezistat destul pe aici.
Noroc ca Brucan e un pic ocupat, ca altfel “rezista” și el alături de subalternii lui de la GDS și 22…

Autor: Mihai Tîrnoveanu

1 Comment
  1. nisof says

    Pãi peste tot în Europa se scrie tot mai putin de istoria si cultura Europei, si se scrie zilnic despre „holocau$tul” jidanilor! Avem adevãrata dictatura holocau$tica iar masa devenitã bovinã, bate palme si plãnge mãgãreste cu lacrimi de crocodil despre jidani!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php