Dragostea nu se învață de la televizor

1 433

Crezând că dragostea se reduce la povestea sentimentală încheiată cu o relație sexuală, la distracție și plăcere, tânărul este permanent deziluzionat de persoana celuilalt și de propria persoană. De fapt, aceasta este drama cea uriașă dintre pretențiile sau drepturile pe care televiziunea l-a învățat să și le revendice, și capacitățile mentale, disponibilitățile emoționale, afective și abilitățile practice pe care tot televiziunea i le-a modelat.

În privința relației de dragoste, lucrurile stau cu mult mai rău. Cu toate că-și cheltuiește o mare parte a tinereții cu această problemă, nu știe mai nimic despre ce înseamnă cu adevărat dragostea, nu știe practic să iubească, pentru că nu a învățat să rabde, să ierte, să se jertfească, să-l compătimească pe celălalt, să-i asume neputințele și să-l sprijine. Crezând că dragostea se reduce la povestea sentimentală încheiată cu o relație sexuală, la distracție și plăcere, acest tânăr este permanent deziluzionat de persoana celuilalt și de propria persoană. De fapt, aceasta este drama cea uriașă dintre pretențiile sau drepturile pe care televiziunea l-a învățat să și le revendice, și capacitățile mentale, disponibilitățile emoționale, afective și abilitățile practice pe care tot televiziunea i le-a modelat.

de Virgiliu Gheorghe

sursa: Doxologia

1 Comment
  1. IO...gerules says

    Dragostea,iubirea a fost inlocuiita de excesul sexual,care a devenit patologic.Papusarii din umbra ai lumii au pus in scena,pe intreg globul pamanesc,drama omenirii:Excesul sexual sau imbolnavirea si uiciderea iubirii.Tot internetul este plin cu provocari sexuale.Nu mai exista bariere de limitare a rusinii,vulgaritatii.Insasi Biseriaca,institutie civila a comunitatii omenesti a devenit un instrument inconstient a acestei provocari ale diavolului.Oamenii sant asezati acum fara discernamant in fata sexului in goana lor de realizari spre viitor.Toate trec prin capcana tunelului intunecat de lumina naturala a soarelui,adica a divinitatii,dar luminat de impusuilsurile diavolesti ale excesului sexual fara limite.Propagarea consumului de droguri usureaza acest drum al omenirii.La aceasta realitate trebue sa reflecteze fiinta umana si sa iasa la limanul frumusetii.Vazand situatia de fata a romanilor fara sa vrei faci analogie cu perioada Ceausescu,perioada care ridicat iubirea dintre oameni,fara spectrul sexual ci(in mod inconstient)la nivelul normalului trasat de Dumnezeu la Facerea lumii.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php