Reportaj de la Premiera bucureșteană a piesei de teatru „Acești români fantastici” de Dan Puric

0 423

 

Duminică, 10 martie, la Sala Rapsodia din București a avut loc premiera spectacolului de teatru „Acești români fantastici”, de Dan Puric. Din distribuție au făcut parte: Dan Puric, Amalia Ciolan, Beatrice Rubică și Ovidiu Cuncea.
„Joc un personaj negativ, care sper să miște oamenii în așa fel încât să nu facă ceea ce face acest senator. Le pun o oglindă în față”, spune Ovidiu Cuncea, despre rolul său.
„Tinerilor aș vrea să le transmit să nu uite de esența sufletului lor. Să acorde mai multă atenție sufletului și mai puțin lucrurilor materiale: mai puțin telefonului, mai puțin internetului, să încerce cumva să se dezlipească de ele și să încerce să trăiască. Real și sincer!”, a declarat și Beatrice Rubică.
„Mi se pare important să comunicăm oamenilor gândurile noastre. Fiecare o să-și ia ce dorește să ia de-aici.  Dar sunt convinsă că va fi nu numai o seară fericită, veselă, amuzantă. Sunt convinsă că după seara de spectacol o să existe și multe întrebări și multe gânduri. Și asta face foarte bine. Atunci teatrul își face menirea”, a precizat și Amalia Ciolan.
„Această piesă am dedicat-o memoriei profesorului meu de la Școala Populară. Înainte să-l am profesor pe genialul Dem Rădulescu, m-am întâlnit la Școala Populară, în calitate de muncitor necalificat, cu unul din geniile pedagogiei românești la nivel de teorie teatrală. Îi datorez tot limbajul meu internațional domnului Traian Aelenei. El nu mai este printre noi, dar va fi întotdeauna atâta timp cât ne vom întoarce către trecut. Basarabean de origine, de la care am învățat ce spunea și Mircea Eliade, că îți iubești țara în ciuda evidențelor tragice”, a spus pe scenă, Dan Puric.
Următoarea reprezentației a spectacolului va avea loc sâmbătă 6 aprilie la ora 19.
Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php