200.000 de polonezi au celebrat în stradă Centenarul independenței Poloniei

1 367

Peste 200.000 polonezi în stradă, la Varșovia, de Ziua Națională, celebrând centenarul redobândirii independenței, a scris pe Facebook jurnalistul Gelu Trandafir.

La 11 noiembrie 2018 s-au împlinit 100 de ani de la încheierea Primului Război Mondial. La Paris a avut loc o ceremonie comemorativă la care au participat președinți de state, ocazie cu care președintele Macron a spus că naționalismul subminează Uniunea Europeană.

Între timp, Polonia serba la ea acasă 100 de ani de independență printr-o manifestație masivă de reafirmare a identității naționale. Au participat 200.000 de polonezi, conform cifrelor poliției.

Aceasta i-a făcut pe jurnaliștii de la Bloomberg să comenteze malițios că vocea Poloniei nu numai că falsează în concertul Uniunii Europene, ci chiar cântă o altă melodie. Mass-media de mainstream europeană nu a ezitat să prezinte drept realitate fake news-ul că la Varșovia partidul de guvernământ ar fi defilat braț la braț cu extrema dreaptă.

În mediile online poloneze au apărut meme care comentează:

„Polonezii care au luptat cu naziștii pentru independența Poloniei nu se așteptau să fi numiți «naziști» la sărbătorirea independenței Poloniei.”

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php