Mai multe asociaţii de unionişti cer anchetarea lui Igor Dodon

0 489

Mai multe asociaţii de unionişti cer anchetarea preşedintelui Igor Dodon. Acesta ar fi vândut, cu grave încălcări, terenul pe care se află Cimitirul eroilor Români din Chişinău. Faptele s-au produs pe vremea când actualul şef de stat era ministru al Economiei. Reprezentanţii de la Unirea ODIP şi Noua Dreaptă spun că în spatele firmei care a cumpărat terenul, în urma cu 11 ani, ar sta oameni influenţi. Aceştia ar fi fost privilegiaţi de guvernarea de atunci.

Unionistii cer autorităţilor să intervină şi să ofere companiei un teren la schimb pentru a se putea face legal reabilitarea cimitirului eroilor romani.

Cimitirul eroilor români din Chişinău este teren in proprietate privată încă din perioada 2007-2008. Pe 14 august 2007, guvernul Tarlev, cu Igor Dodon ministru al Economiei, aprobă o hotărâre de privatizare a unor loturi de pământ. În hotărâre, sunt trei terenuri scoase la vânzare, printre care şi terenul de pe strada Decebal 17. Comisia care s-a ocupat de înstrăinare era compusă din oameni apropiaţi şi acum ai preşedintelui Dodon. La scurt timp, apare o altă hotărâre de guvern prin care se majorează pretul – de la 67 de milioane de lei la 70 de milioane. Compania acceptă fără ezitare fiind şi unicul participant la licitaţie. Actele au ajuns in mina celor de la UNIREA ODIP şi Noua Dreapta care vor renovarea cimitirului.

Curios este că şi după privatizare, statul, prin semnătura lui Igor Dodon, decide să vină în ajutor companiei. Se alocă 2 milioane de lei pentru demolarea Spitalului de Tuberculoză aflat pe teren. Banii ajung la Ministerul de Interne şi în câteva zile, spitalul e sters de pe faţa pământului.

Pe locul cimitirului eroilor romani urmau să fie ridicate mai multe clădiri de locuinţe şi oficii. Era dat şi avizul celor de la Arheologie. Din fericire, pe teren nu s-a mai construit nimic.

Reprezentanţii asociaţiilor Unirea ODIP şi Noua Dreaptă cer autorităţilor să facă o ofertă companiei prin care să le fie oferit, la schimb un alt teren. In acest fel, s-ar putea restabili şi renova cimitirul eroilor români. Unionistii spun că vor continua să investigheze acest subiect. Mâine au de gând să ceară socoteală lui Igor Dodon printr-un protest la sediul Preşedinţie. Ulterior, vor depune şi o plângere penală la Procuratura Generală pe numele lui Igor Dodon, pentru acţiunile de instrainare a terenului făcute în perioada în care era ministru al economiei…

 

sursa: TVR Moldova

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php