Victorie a libertății de conștiință creștine împotriva tiraniei homosexualității

0 431

Proprietarii creștini ai unei cofetării din Irlanda de Nord au reușit să câștige procesul în care un cuplu de homosexuali îi acuzase de discriminare pe motive de orientare sexuală.

Curtea Supremă a Marii Britanii a dat câștig de cauză proprietarilor unei cofetării din Belfast, care fuseseră dați în judecată de un cuplu de homosexuali, după ce patiserii au refuzat să facă un tort inscripționat cu cuvintele ”Sprijină căsătoria gay”.

Cazul a început în anul 2014, după ce un client al cofetăriei, Gareth Lee, a comandat patiserilor un tort pe care dorea să fie inscripționate cuvintele ”Sprijină căsătoria gay”, relatează BBC. Proprietarul cofetăriei Ashers, Daniel McArthur, creștin practicant, a refuzat să îndeplinească solicitarea clientului, explicând că expresia în cauză îi încalcă conștiința. În urma refuzului, clientul, cunoscut activist pentru drepturile homosexualilor, a depus plângere în justiție împotriva proprietarilor cofetăriei, susținând că a fost discriminat pe motiv de orientare sexuală, dar și că a fost discriminat în urma opiniilor sale politice.

Proprietarul cofetăriei a argumentat în instanță că nu a avut nimic împotriva orientării sexuale a lui Gareth Lee, iar refuzul lui a fost cauzat de mesajul dorit de client, ”Sprijină căsătoria gay”. Proprietarul creștin al cofetăriei a explicat că pentru el o căsătorie poate fi considerată doar relația dintre un bărbat și o femeie, și nu una dintre două persoane de același sex. Astfel, solicitarea clientului i-a încălcat libertatea de conștiință, a argumentat Daniel McArthur. Acesta a explicat că nu are nimic împotriva comportamentului homosexual al clientului respectiv, ci doar împotriva sloganului cerut de acesta, adică împotriva argumentării căsătoriei ca fiind posibilă între două persoane de același sex. În instanță, proprietarul creștin al cofetăriei a argumentat că ar fi refuzat o cerere identică chiar dacă ea ar fi venit din partea unui client heterosexual. ”Nu am refuzat comanda din cauza clientului, pe care de altfel l-am servit și cu alte ocazii, ci pe care îl vom mai servi și altă dată. Am refuzat comanda din cauza mesajului. Dar iată că unii oameni vor ca legea să ne oblige să ne declarăm în favoarea unui lucru față de care noi nu suntem de acord”, a afirmat proprietarul creștin al cofetăriei.

În primă instanță, proprietarul cofetăriei a pierdut procesul intentat de activistul homosexual, după care a făcut apel, pe care de asemenea l-a pierdut. Ultima cale de apel, Curtea Supremă, i-a dat însă în această săptămână dreptate creștinului nord-irlandez, într-o decizie unanimă a celor cinci judecători britanici.

„Decizia protejează libertatea de conștiință pentru toți oamenii“

Administratorul cofetăriei, Daniel McArthur, s-a declarat încântat și ușurat de decizia instanței. ”Știu că mulți oameni vor fi bucuroși de decizia de azi, deoarece această decizie protejează libertatea de exprimare și mai ales libertatea conștiinței pentru toți oamenii”, a declarat Daniel McArthur.

Președintele Curții Supreme a Marii Britanii, Lady Hale, a explicat, în argumentarea deciziei sale favorabilă proprietarului creștin al cofetăriei, că acesta nu a refuzat să execute comanda clientului din cauza orientării sexuale a acestuia: ”Ei ar fi refuzat să livreze o astfel de comandă către orice client, indiferent de orientarea sexuală a acestuia. Obiecția lor este față de mesajul de pe tort, nu față de caracteristicile personale ale lui Gareth Lee”, a explicat judecătoarea. ”Dar decizia noastră nu diminuează în niciun fel necesitatea de a proteja de discriminare persoanele gay și persoanele care susțin căsătoria gay”, a continuat judecătoarea. ”Este profund umilitor, și un afront pentru demnitatea umană, să refuzi un serviciu comercial unei persoane din cauza rasei, genului, handicapului, orientării sexuale, religiei sau credințelor acelei persoane. Dar în acest caz nu s-a întâmplat acest lucru”, a afirmat judecătoarea Curții Supreme britanice.

 

Bani publici risipiți pentru „drepturile homosexualilor“

De cealaltă parte, activistul homosexual a declarat că decizia îl face să se simtă ca un cetățean de mâna a doua. Totuși, Gareth Lee a avut de partea sa susținerea unei instituții publice britanice care sprijină drepturile homosexualilor, Comisia de Egalitate pentru Irlanda de Nord. De altfel, această comisie a cheltuit nu mai puțin de 250.000 de lire sterline din bani publici pentru apărarea activistului gay.

Proprietarii creștini ai cofetăriei au primit și ei sprijin financiar din partea unei fundații creștine de caritate. Totuși, în numeroasele cazuri în care activiștii homosexuali intentează procese diverselor mici afaceri care refuză să promoveze conceptul de ”căsătorie homosexuală”, petenții homosexuali au parte de finanțări mult mai generoase din partea diverselor grupări progresiste, pe când pârâții creștini nu se bucură în general de sprijin financiar. De altfel, multe mici afaceri care au devenit ținta proceselor intentate de activiștii homosexuali nu și-au mai revenit financiar, fiind afectate de cheltuielile enorme care le-au provocat, în cele din urmă, falimentul.

Practic, strategia activiștilor homosexuali este de a apela la sistemul de justiție doar pentru a intimida persoanele – și, prin micile afaceri, întreaga societate – astfel ca oamenii să nu mai aibă curajul de a apela la libertatea de conștiință pentru a respinge ”căsătoria” homosexuală…

 

sursa: România Liberă

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php