Îndemn la pace, dialog și coresponsabilitate socială

3 608

Întreaga ţară este îngrijorată de evenimentele recente soldate cu violențe ale căror victime sunt atât civili, cât și forțe de ordine.

Biserica Ortodoxă Română, neutră din punct de vedere politic, dar sensibilă la problemele sociale, în calitatea ei de „factor al păcii sociale” (cf. Legea cultelor nr. 489/2006, art. 7, al.1), îndeamnă la rugăciune, pace, dialog și coresponsabilitate socială. Ura, violenţa și polarizarea societății nu sunt benefice pentru ţară.

Îndemnăm pe preoții și credincioșii Bisericii Ortodoxe Române să săvârșească rugăciuni pentru pacea şi unitatea poporului român, mai ales în anul acesta al centenarului, atât de important pentru noi. În același timp, trebuie încurajate şi cultivate dialogul și coresponsabilitatea, pentru binele României.

Biroul de Presă al Patriarhiei Române

3 Comments
  1. IO...gereules says

    Violenta este provocata,in general,de lipsa constiintei,constiinta fiind caracteristica esentiala fiintei umane.Constiinta reprezinta legatura intrinseca dintre sufletul omului si Dumnezeu.Cel care nu are constiinta nu au nici suflet,deci Dumnezeu nu poate patrunde deplin in om,nu poate luia legatura cu omul,ci El este inlocuit de diavol.Dupa fatidicul decembrie ’89 cei lipsiti de suflet au distrus Romania,iar constiinta poporului roman a fost tinuta sub bocancul invadatorilor lipsiti de tot ceace inseamna suflet,ei si-au pus sufletul pe care il au in slujba diavolului.Trezirea romanilor la realitate este un act unic,in actuala perioada a istoriei Romaniei si a Europei,daca nu si a intregului mapamond.Raufacatorii omului incearca pe toate caile sa inabuse soarele care se iteste peste meleagurile Gradinii Maicii Domnului.Numai organizarea poporuli roman si unirea lui poate fii victorioasa in lupta la cre au fost impinsi economic dar si politic.Pe undeva se vad ghiarele fiarei care ucide,fiara care se numeste POLITICA.Acum trebue sa apara un lider carismatic,un mesager divin care sa poata magnetiza intreaga constiinta a natiunii romanesti.Cei care din motive cu totul obiective nu pot participa cu o mana barem la uriasa zvarcolire a Dragonului stramosesc geto-traco-dacic,sigur paricipa cu inimile si rugaciunile,catre Dumnezeu,pentru salvarea neamului.

  2. Tony says
  3. Ionut Moraru says

    Vrem o tara ca afara? Pe bune??? Ia mai uitati-va o data la filmul postat de Tony.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php