Protest la Chișinău: „Vrem Limba Română în Constituție!”

0 373

Pe 29 Iulie, nu doar la București s-a ieșit în stradă pentru Limba Română dar și la Chișinău…

Cu prilejul sărbătoririi Zilei Constituției, Noua Dreaptă Basarabia și Asociația ODIP au organizat o manifestație în fața Parlamentului…  pentru a cere modificarea articolului 13 din Constituție, articol care încă prevede că limba de stat este limba moldovenească, cu toate că în data de 5 decembrie 2013, Curtea Constituțională a hotărât că Limba de stat … este limba română.

Manifestația a început cu desfășurarea unui tricolor de 100 metri, în jurul căruia s-au unit participanții și au ținut cuvântări Președintele ODIP Vlad Bilețchi și Vicepreședintele Noii Drepte Basarabia, Pavel Vintilă.

Participanții au scandat „Limba Română-Unica stăpână!”, „Limba Străbună-Limba Română!”, „Limba strămoșească e Limba Românească” și „Vrem Limba Română în Constituție!”

Manifestațiile pentru limba română în Constituție se vor relua imediat după vacanța parlamentară. Toți cei care doresc să participe ne pot contacta la formularul disponibil pe www.NouaDreapta.md

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php