Pesta porcină din România – un act de bioterorism? 10 întrebări delicate puse de un specialist Ministrului Agriculturii

0 383

Avram Fițiu, Secretar General al Federației Naționale de Agricultură Ecologică: 10 întrebări pentru Ministrul Agriculturii, legate de ravagiile Pestei Porcine Africane (PPA)!

1. PPA are o legătură eventuală cu un act de bioterorism, comandat politic în exterior?
2. Cine i-a angajat pe cei 15 000 de ex specialiști prost plătiți din programele militare ale ex URSS (din care 10 000 au competențe de transformare a unui agent biologic în armă militară)?
3. Ce țări neconsumatoare de porci câștigă din proliferarea P.P.A.? Ce țări europene (ce ne dau nouă alimente) cu industrie porcină dezvoltată sunt afectate masiv de PPA și de alte boli asemănătoare?

4. Dacă mâine PPA ajunge în cele 30 de combinate industrial de porc românești (ce dețin 65 % din consumul de carne porc din România), ce carne de porc mai dați românilor în consum?
5. Știți că sistemul de creștere industrial este mediul perfect pentru proliferare de PPA și de alți agenți biologici?
6. Știți că în caz de bioterrorism agroalimentar ce ne-ar impune imediat decimarea întreg șeptelului românesc de porci, România face foamete sau importă masiv carne din afară?

7. Ați studiat în CSAT legătura dintre valurile de imigranți (n.b. refugiați) ce au năvălit în UE și încidența unor atacuri potențiale bioteroriste?
8. De ce stimulați sistemul de creștere industrial de porci din Romania (și nu numai) vezi cazul amicului Liviu, în loc să stimulați ferma familială care în UE reprezintă coloana vertebrală agroeconomică a UE?
9. De ce nu dezvoltați în România sistemul de creștere de animale familial în sistem ecologic, sistemul care este cel mai puțin afectat de PPA și de alte incidente sau accidente de natură agroteroristă?
10 Există o legătură directă sau indirectă, între un incident agroalimentar major european legat de vectori microbiologici (Salmonela, PPA, Gripa aviară, Rujeolă, Boala Vacii Nebune, Screpie, etc…) și programele de vaccinare în masă propuse a doua zi de Ministerele Sănătății din UE?

Pentru înțelegerea fenomenului bioterorist vă recomand să lecturați acest Raport parlamentar al Comisiei de Apărare Națională și Forte Armate a Parlamentului Franței::

http://www.assemblee-nationale.fr/12/rap-info/i1097.asp

Avram Fițiu, Secretar General al Federației Naționale de Agricultură Ecologică

sursa: Cunoaște lumea

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php