”Stiri False” made #Rezist

0 691

… sau cum a ajuns Ciprian Porumbescu comunist!

Un proverb românesc spune „prostul dacă nu-i fudul parca nu e prost destul” proverbul se potriveşte din ce în ce mai bine reprezentanţilor miscarii #Rezist care creează „ştire falsă” după „ştire falsă”.

Reprezentanţii acestei mişcări par a prelua pe nemestecate şi neverificate tot ce vine de la figurile de autoritate din cadrul propriei mişcări. Din păcate Miscarea #Rezist se dovedeşte a fi o simplă masă de manevră, astfel nu cu mult timp în urmă, consiliera premierului Dancila pentru strategia naţională destinată persoanelor cu handicap, actriţă Manuela Hărăbor, a fost linşata mediatic deoarece a parcat pe locul destinat persoanelor cu handicap. Actriţa Manuela Hărăbor este tutorele legal a băiatului ei, un tânăr care suferă de autism şi în beneficiul căruia acţionează. Actriţa le răspundea rezistenţilor:

Au tăbărât haștagiștii pe mine (așa apare pe paginile lor, nu jignesc pe nimeni, așa cum comentează mulți) pentru că am parcat mașina pe un loc de handicap, având legitimația în bord. Au oare știu ei cât de alergată sunt zilnic, între serviciu, aprovizionare pentru casă și treburi administrative, majoritatea în folosul băiatului meu? Știu ei oare că sunt tuturele legal al băiatului meu și că orice act de care are nevoie intră în atribuțiile mele? Știu ei câte drumuri pe zi fac să mă asigur că totul este sub control? Cu ce rapiditate încerc să rezolv totul pentru a mă întoarce cât se poate de curând acasă la el? Că mașina pe care o conduc este în cea mai mare parte folosită în folosul lui? Handicapul lui este și handicapul meu, pentru că și mie, ca de altfel tuturor părinților cu copii cu dizabilități, mi s-a schimbat nu numai viața dar și ritmul normal de zi cu zi. Și da, băiatul meu e asistat social, și eu împreună cu el. Acestui domn #rezist (repet, asa scrie pe pagina dumnealui) care m-a filmat și m-a aruncat în arena leilor îi transmit că sunt tăbăcită în fața răutăților și dacă așa ceva îi conferă satisfacție, nu are decât să continue. Și celor mulți care s-au grăbit cu judecata. Și dacă or fi și în lista mea de prieteni, sunt liberi să plece.

Nici nu s-a estompat bine acest „incident” aceasta să zicem “desfunctionalitate” a mişcării cetăţenilor autoproclamaţi „tineri deştepţi şi frumoşi” că iată iar mişcarea hastagilor #Rezist îşi dau iar singuri „cu stângu-n dreptu. Nu trebuie pierdut din vedere ca tot ei “lupta” împotriva “știrilor false”!

 De ziua drapelului primarul capitalei Gabriela Firea a folosit un hastag, #treiculoricunoscpelume, vorba aceea „te pui cu mişcarea hastagilor #Rezist?” … nici o șansă! Firea a fost acuzată că e „proastă” deoarece „ştie doar trei culori”, e „comunistă”, „atât o duce capul” atacul hastagilor a durat până când administratori paginii facebook <Gabriela Firea> au şters hastagul cu canotații naţionaliste, moment în care #Rezist a sărbătorit victoria.

Revenind cu picioarele pe pământ, imnul Trei Culori îşi are originea în revoluţia de la 1848 când aceste culori au fost folosite ca drapel pentru a simboliza naţiunea romana, tot atunci apare şi semnificaţiile foarte fireşti de altfel precum Roşu=Sânge/scrificiu, Galben=grâne/bogăţie şi Albastru=Cer/libertate/credinţa.

Ideea Trei culori este pusă pe versuri şi pe note de Ciprian Porumbescu. Imnul este folosit uneori când drapelul naţional este adus la festivitate oficială într-un cadru festiv. Trei culori este considerat astăzi un cântec al drapelului şi este astăzi cântat de coruri militare. De ziua drapelului se intonează „Trei Culori” Deci #treiculoricunoscpelume de ziua drapelului este un hashtag corect! Nesiguranţa doamnei Firea care a şters repede hastagul lasă însă de dorit…

România a avut până în prezent 6 imnuri de stat, 3 imnuri au aparţinut perioadei comuniste, deci acuzaţia că „Trei culori” a fost imnul României comuniste nu se susţine, doar din 1977, România adopta o variantă mutilată a acestui cântec patriotic ca imn de stat.

Imnurile de stat au fost:

# La 1862 cu ocazia festivităţilor oficiale unde apărea domnitorul ţării Alexandru Ioan Cuza a început să fie intonat imnul denumit „Marşul triumfal şi primirea steagului şi a Măriei Sale Prinţul Domnitor”, acesta poate fi considerat un prim imn de stat.

# Din 1884, începe să fie intonat „Trăiască Regele” scris de Vasile Alecsandri. Acest imn făcea trimitere la originea divină a monarhiei.

# Odată cu instaurarea comunismului este introdus un nou imn „proletar” la 30 decembrie 1947 „Zdrobite cătuşe„, pe muzica lui Matei Socor devine imn de stat.

# În 1953 este introdus un nou imn „Te slăvim, Românie” tot pe muzica lui Matei Socor, cu versurile poeţilor comunişti Eugen Frunză şi Dan Deşliu.

# Din 1977, un nou imn, de orientare ceva mai naţionalista „Trei culori cunosc pe lume”, textul de Ciprian Porumbescu, dar grav mutilat spre a reflecta orientarea comunistă a statului unde „socialismul se clădeşte”.

# În 1990 „Deşteaptă-te, române!” devine imn de stat în România, tot „Deşteaptă-te, române!” a fost şi imnul de stat în Republica Moldova până în 1994, a fost înlocuit în 1994 cu „Limba noastră”.

Controverse, Controverse,

Imnul „Deşteaptă-te, române!” este criticat din mai multe puncte de vedere, în primul rând prin ceea ce sugerează titlu „Deşteptarea” putem fi noi o naţiune în continuă deşteptare ? se întreabă adversari imnului!, apoi faptul că el face referire la cuceritorul Traian dar nu spune nimic de Decebal, face referire la romani nu şi la daci. Întregul imn sugerează ideea de luptă pentru obţinerea libertăţii, în acest context apare idee ca un nou imn să fie adoptat şi acesta să fie chiar “Trei culori” Hastagi Rezist au dat cu bâta în baltă … dovedind că sunt complet, pe dinafară problemelor de patriotism şi naţionalism.

Simboluri şi simbolistica

Poate fi corupt un simbol ? unul dintre cele mai cunoscute simboluri este zvastica, deşi marea majoritate a planetei o recunosc ca expresie supremă a răului puţini cunosc ca cea mai veche zvastica din lume a fost în fapt descoperită pe teritoriul tarii noastre, la Brenndort lângă Braşov dar şi la Turda şi în alte localităţi, acestea datând din epoca pietrei, fiind mai vechi decât cele din China, India si Tibet. Zvastica este omniprezenta în Cultura Cucuteni, mult mai târziu ea apare şi pe ceramica dacica, o regăsim pe straiele populare din Basarabia si Maramureș, pe mantia lui Tochomeryus, zis şi Negru Vodă, din mormântul aflat în Biserica Domnească de la Curtea de Argeş, pe piatra de mormânt a Mariei de Mangop, soţia lui Ştefan Voda pe coroana de aur a reginei Maria folosită la încoronarea de la Albă Iulia 1921 care era de asemenea decorată cu zvastici. Poate fi un simbol acaparat de o doctrină politică? fascia romana, piramida, ochiul atotvăzător, curcubeul, seceră, cheia, balanţa.? Poate un artefact de îmbrăcăminte; o scapă, o cămaşă, o diagonală ?

Dar un cântec ?

Paradoxuri şi paradoxuri.

Rezistul este în toată lumea o mişcare pro-comunista, doar la noi ei luptă „împotriva ciumei roşii” şi nu o fac oricum ci cu tricouri cu Marx şi Che Guevara. Rezistul nu este nici naţionalist, nici cu „ciumă roşie” durerea de cap te loveşte inevitabil când începi să analizezi doctrina lor. Ei consideră că libertatea de exprimare e sacră, până a te arunca pe jos în parlament, dar Doamne fereşte să vină şi asistaţii sociali ai PSD să facă şi ei miting în favoarea tătucului lor prea iubit. Libertatea promovată de ei este atât de mare, încât orice rezist are voie să afişeze simboluri comuniste dar nu şi „„duduia” Firea să pună un amărât de hastag cu ceva ce în viziunea rezist pare a fi „ceauşist”. „Rezistul” disprețuiește comunismul “ceauşist” dar nu vor să aibă nimic de a face cu legionarii care au luptat cu arma în mâna împotriva comunismului.

Cu toate acestea PSD-ul va rămâne veşnic îndatorat #Rezist, căci o importantă parte din votanţi PSD care nu sunt nici pensionari nici asistaţi sociali votează PSD, de groază că o mișcare „in chiloti” gen #Rezist să nu ajungă să facă şi în parlament sau guvern ce fac acuma în stradă. Este o groază autentică a unor intelectuali pe care cei care se lasă manipulaţi de sloganuri de genul „stradă e a noastră” nu îi pot înţelege.

Am întâlnit astfel de oameni care mi-au tăiat orice replică arătându-mi cu degetul spre Madalin Bot, Sandy, Crăciun, Băiatul cu Chiloţi de la Metrou, Studentă Sorosista, şi spunându-mi “eu nu vreau să îi văd pe aia în parlament.

Fără #Rezist şi bâlbe precum cea cu Trei Culori, consiliera cu fiul autist, PSD-ul ar fi complet demasculinizat, niste bieţi eunuci. Asta ar trebui să fie clar din sondajele prezenţei la vot şi a opțiunilor electorale, schimbările dramatice dorite, nu s-au produs, #Rezistul cu toată această agitaţie nu câştiga şi nici nu zdruncină din temelii electoratul PSD. Paradoxal tot ce au ajuns să facă este să îi legitimeze pe al`de Dragnea sau Dancila. Mulţi au ajuns să nu iasă în stradă tocmai că nu vor nici o asociere cu #Rezist. Alţii s-au retras de la proteste odată cu radicalizarea #Rezist, cu opţiunile lor exprimate public împotriva bisericii şi a familiei.

Să nu lăsăm propaganda rezist să strice frumuseţea unui imn patriotic închinat drapelului şi dedicat idealurilor paşoptiste. Mai jos redau varianta imnului care este cantat periodic de Corul Armatei Romane, în speranţa să nu ajungem la situaţii penibile când acest imn frumos ar putea fi huiduit, cum rezistul huiduie în prezent, ultimule strofe ale imnului naţional. Spre cunoaşterea adevărului: #treiculoricunoscpelume :

 

TREI CULORI

Trei culori cunosc pe lume
Ce le tin ca sfânt odor,
Sunt culori de-un vechi renume
Amintind de-un brav popor.

Cât pe cer si cât pe lume,
Vor fi aste trei culori,
Vom avea un falnic nume,
Si un falnic viitor.

Rosu-i focul vitejiei,
Jertfele ce-n veci nu pier
Galben, aurul câmpiei,
Si-albastru-al nostru cer.

Multe secole luptara
Bravi si ne-nfricati eroi
Liberi sa traim în tara
Ziditori ai lumii noi.

Iar când fratilor m-oi duce
De la voi si-o fi sa mor
Pe mormânt atunci sa-mi puneti
Mândrul nostru tricolor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php