Sfidare, nesimțire sau ignoranță?

1 483
A rămas de pomină inconștiența cu care Jean Claude Juncker, participînd pe 5 mai la Trier la dezvelirea statuii lui Marx, a apărat posteritatea unuia din cei mai scelerați ideologi pe care omenirea i-a zămislit în secolul XX.
Chiar și un copil, dacă citește Manifestul Partidului Comunist, intuiește abjecția unor nuanțe care, puse în practică după al Doilea Război Mondial, au produs 100 de milioane de victime. Dacă apologia făcută lui Marx venea din gura unui terchea-berchea, ai fi zis că drogurile, alcoolul sau pur și simplu ignoranța sînt cauzele unei atît de năucitoare nesimțiri. Dar cînd ditirambii sunt rostiți de președintele Comisiei Europene, atunci gustul cu care rămîi e că cineva sfidează memoria acelor națiuni în care comunismul și-a săpat triumful prin hecatombele de morți. Gestul e atît de impardonabil încît lui Juncker nu i se mai poate acorda nici o prezumție de nevinovăție.
Insul e alterat în substanța gîndirii sale, și ceea ce e stupefiant că nimeni nu cere demisia unui astfel de ipochimen. Dacă pe 5 mai Juncker făcea apologia lui Alfred Rosenberg, pocăința la care ar fi fost silit l-ar fi eliminat definitiv din orice funcție din administrația de la Bruxelles. În schimb, făcînd apologia unui sinistre figuri a extremei stîngi, Juncker și-a arătat servilismul față de potentații care răspîndesc corectitudinea politică. Și atunci cum să nu-ți amintești cum Vladimir Bukovski punea semn de egalitate între Uniunea Sovietică și Uniunea Europeană, afirmînd că artizanii celor două uniuni sunt ejusdem farinae, aceeași criminali ce s-au desprins din gîndirea celui căruia Juncker i-a dezvelit statuia?
Indivizi ca Juncker compormit ideea unei solidarități europene prin seninătatea cu care sfidează țările în care plaga comunistă a făcut ravagii. Cum să mai ai încredere în edificiul european cînd în fruntea administrației se află un ins care apăra posteritatea unui scelerat? Și cum poți să închizi ochii asupra detaliului macabru că la Trier, cu consimțămîntul clasei politice, se inaugurează cu pompă statuia lui Marx?
de Sorin Lavric ActiveNews
1 Comment
  1. Ionut Moraru says

    Uniunea Europeana este marxista de la infiintare. E normal sa dezvelesti statuia ideologului UE, Karl Marx.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php