O inițiativă inedită. TABĂRA DE HAIDUCIE „GOGU PUIU”. Tehnici de supraviețuire și autoapărare.

0 1.000

O inițiativă inedită în peisajul societății civile este anunțată pe site-ul Asociației Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei. Sub titulatura „Tabăra de haiducie”, asociația memorială organizează în perioada 27-29 aprilie a.c. o tabără sportivă în care participanții vor avea prilejul să deprindă tehnici operaționale de supraviețuire, sub coordonarea unor specialiști în domeniul militar, al alpinismului sau artelor marțiale. Titulatura este inspirată, desigur, din amintirea partizanilor anticomuniști din Dobrogea, numiți în acea perioadă „haiduci”, această primă ediție purtând chiar numele liderului rezistenței dobrogene, Gogu Puiu.

„Asociația Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei organizează, în perioada 27-29 aprilie, o tabără sportivă pentru amatori, în care participanții vor avea oportunitatea de a cunoaște și învăța tehnici operaționale de supraviețuire” – anunță site-ul GoguPuiu.ro.

Profesioniști din diverse domenii – militar, medical, alpinism, arte marțiale – vor fi alături de dumneavoastră pentru a vă împărtăși din propriile cunoștințe și experiențe, prin activități practice, desfășurate în natură.

Școala focului, construirea unui adăpost, școala de noduri/matelotaj, tehnici de autoapărare, gestiunea stresului, elemente de termoregulatie și nutriție, condiție fizică și elemente de autonomie alimentară, tehnici de prim-ajutor sunt componentele programului pe care îl propunem pentru această tabără, denumită SIMBOLIC “tabără de haiducie”.

Pentru că ne dorim o reală ieșire din cotidian pentru cei interesați și pentru că reînnoirea contactului cu mediul natural, depășirea pragului de confort obișnuit, întărirea rusticității și a robusteții-calități virile esențiale, participanții vor dormi sub foi de cort, iar cei mai curajoși, sub cerul liber.

Stagiul se va desfășura în Câmpina, județul Prahova, începând de vineri, 27 aprilie, ora 16:00, până duminică, 29 aprilie, ora 14:00.

Pentru înscrieri și detalii suplimentare, vă rugăm să ne contactați la asociatia.gogupuiu@gmail.com.”

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php