AMURGUL TICĂLOȘILOR. Teodor Brateș (Froim Bernard) – cercetat pentru crime împotriva umanității. Crainicul diversiunii din Decembrie 1989, chemat la Parchet.

3 906
Sursa: Facebook – Gr Cartianu

Iată că după aducerea în fața Justiției a cioclilor tineretului românesc din 1989-1990, Iliescu, Roman și Voican Voculescu, a venit rândul unui alt pion otrăvit al Revoluției să fie tras la răspundere: Teodor Brateș.

Surse din cadrul fostei Securități au afirmat că acest personaj ar fi fost ales nu întâmplător de structurile secrete implicate în diversiunea din Decembrie 1989, Brateș fiind suspectat de a fi fost agent KGB, omul potrivit pentru a primi și a difuza la rândul său mesajele menite a simula starea de război civil.

Funestul director tehnic al Televiziunii Române, cel care zile la rând, din Decembrie 1989, a vărsat pe post apeluri care au scos oamenii în fața mitralierelor, a fost, în sfârșit, chemat la Parchetul General, pentru a explica de ce – prin intervențiile sale – a creat panică și a generat sute de morți. Omul aducător de moarte a recurs la clasicele tertipuri utilizate și de Iliescu et comp, aruncând vina pe alții, dar în final încadrarea procurorilor a fost aceea de crime împotriva umanității.

Biografia acestui individ este cea clasică pentru orice comunist autentic. Teodor Brateș (născut Froim Bernard) era în 1947  un simplu ajutor de mecanic. Regimul comunist l-a ridicat unde nu s-ar fi gândit vreodată. În 1948 avea să fie luat din producție și adus în capitală pe post de activist UTC. La vârsta de 16 ani, în 1949, devenea redactor la Radiodifuziunea Română, iar în 1953 era trimis la Școala de științe sociale „A.A. Jdanov” (devenită ulterior Academia Ștefan Gheorghiu).

COMUNICATUL PARCHETULUI GENERAL

„În cauza cunoscută generic sub denumirea <<Dosarul Revoluției>>, procurori militari ai Secţiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus extinderea și efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii contra umanității față de suspectul Brateș Teodor, la data săvârșirii faptelor adjunct al redactorului-șef al Redacției <<Actualități>> din TVR, pentru fapte comise în intervalul 22-31 decembrie 1989.

Din probatoriul administrat în cauză au rezultat următoarele:

Suspectul Brateș Teodor – adjunct al redactorului-șef al Redacției <<Actualități>> din TVR – a fost principalul factor de diseminare a știrilor false, cu caracter diversionist, în acest fel contribuind într-o foarte mare măsură la instalarea psihozei teroriste ce a afectat profund întreaga populației a României (militari și civili).

Mesajele televizate ale suspectului s-au referit la atacuri teroriste asupra obiectivelor militare și civile, apă otrăvită, clădiri minate, diverse conduite abominabile ale așa-zișilor teroriști, atacuri cu elicoptere, desanturi aeriene, coloane de blindate în deplasare etc.

Repetarea acestui gen de dezinformare a făcut ca psihoza teroristă să atingă cote paroxistice și astfel să constituie principala cauză a numeroaselor pierderi de vieți omenești, vătămări și distrugeri petrecute în timpul evenimentelor revoluționare”.

3 Comments
 1. Mihai Mașca says

  Problema e că nici unul dintre acuzați nu va ajunge să răspundă în fața legii pentru fărădelegile comise. Și acest demers juridic, că multe altele de după 89′ e tardiv. În plus, corect ar fi fost să mai vedem și alte nume de manipulatori care au dat greu din clămpău pe la radio și TV în zilele acelea. Să nu mai zic de cei din servicii. Pe Asztalos de ce nu îl ia nimeni la puricat? (Numa’ întreb, nu dau cu parul…)

 2. Ionut Moraru says

  Sa precizam: Froim Bernard este jidan. Traieste bine mersi in zona Piata Amzei in buricul targului.

 3. IO...gereules says

  Romanii,patriotii ar trebui sa ceara referendum si impotriva criminalilor lor,care stau bine mersi la vedere si inca pe pufuri ohooo nu pe priciuri ca roamnii si anume arestarea neintarziata si judecarea acestora:ion iliescu,petre roman,voican voiculescu,itic isarescu,mircea dinescu…si in general a acelor care au profitat de lovitura de stat si de rasturnarea Roimaniei cu fundul in sus. si golirea ei de aproape toate valorile materiale si spirituale(iindustrie si oameni)
  Un astfel de referendum ar strange laolalta toata suflararea necajitilor din Romania care acum sant cu milioanele.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php