2% PENTRU REZISTENȚĂ! Direcționează 2% din impozitul tău către Fundația Ogoranu!

2 967


Dragi prieteni,

A venit momentul să decideți unde vor merge cei 2% din impozitul pe care statul ni-l pune pe venit. Până pe 31 iulie 2019 puteți decide voi!

România este una din țările UE în care Codul Fiscal prevede posibilitatea persoanelor fizice de a direcționa 2% din impozitul pe veniturile obținute în anul anterior către o entitate nonprofit: fundații, asociații, unități de cult ori pentru acordarea de burse private (art.57(4)(6) și art.84(2)-(4) din Codul Fiscal).

Voi, contribuabilii puteți dispune asupra destinației unei sume reprezentând 2% din impozit pentru susținerea unor cauze. Nu dați nimic de la dumneavoastră. Această donație nu vă costă nimic! Impozitul pe venit oricum îl plătiți statului. Diferența e că 2% din acești bani pe care oricum statul vi-i ia, aveți dreptul să-i dirijați acolo unde vreți dvs.

Dacă nu folosiți această opțiune, suma respectivă rămâne să fie încasată și gestionată de stat! Și vedeți bine cum gestionează statul banii noștri…

Ce trebuie să faceți pentru asta? Nimic mai simplu!

Completați și depuneți la Administrația financiară, până la 31 iulie 2019, Declarația 230. Pentru a vă ușura completarea Declarației, noi am trecut deja datele de identificare fiscală ale Fundației Ion Gavrilă Ogoranu, dvs. rămânând doar să completați cu datele dvs., să datați și să semnați.

Fundaţia noastră are ca scop, conform Statutului său, cinstirea şi păstrarea vie a memoriei luptătorilor pentru libertatea şi demnitatea naţiunii române în decursul deceniilor de represiune prin care a trecut România în ultimul secol”.

Dacă vă hotărâți să alegeți Fundația Ion Gavrilă Ogoranu pentru redirecționarea celor 2% din impozit, atunci ați ales să sprijiniți o luptă veche de mai bine de șapte decenii. Pentru că noi nu facem altceva decât să continuăm lupta pe care ei, luptătorii Rezistenței anticomuniste, au dus-o cu credință și dor de Libertate. Perpetuarea memoriei lor într-o societate ale cărei valori sunt bulversate, întru împkinirea idealului lor sunt pentru noi Testamentul cu care ei ne-au pecetluit.

Banii tăi vor susține editarea de cărți și reviste dedicate Rezistenței anticomuniste, organizării de simpozioane, comemorări și expoziții, întreținerii unor monumente sau locuri de suferință (cum este Fortul 13 Jilava sau mausoleul de la Majadahonda-Spania), amenajării Muzeului Rezistenței din București, organizării de excursii cu elevi de liceu la Fortul 13 Jilava și în alte locuri ale memoriei martirice, dezvoltării centrului de documentare al Rezistenței – cuprinzând documente inedite, înregistrări audio și video și multor alte activități și proiecte.

Dacă vă simțiți alături de noi în îndeplinirea acestor deziderate, dacă vă regăsiți în acest ideal și vreți să sprijiniți activitatea noastră, completați Declarația 230 și depuneți-o la Administrația financiară, până la data de 15 martie 2019.

Pentru informaţii suplimentare, Florin Dobrescu, Tel. 0722749249, mail: ogoranu@gmail.com.

Cu Dumnezeu înainte!

Coriolan Baciu, Preşedinte al Fundaţiei Ion Gavrilă Ogoranu

Pentru formular apăsați aici Formular 230 2018

igo banner - Copy1

2 Comments
 1. dec says

  Dragi compatrioti,

  Aceasta constitutie romaneasca trebuie cunoscuta de toata suflarea romaneasca din tara si de afara.
  Poate ar fi bine sa o popularizati pe blogul dumneavoastra. Are 70 de pagini, insa poate fi publicata in serial: 10 pagini pe zi!

  Aceasta revizuire a constitutiei are in spatele ei nume grele precum Constantin Cojocaru, Florin Colceag si Ilie Bradescu.

  In partea de jos a acestui blog: http://mironmanega.blogspot.ca/2013/12/florian-colceag-ilie-badescu-si_19.html se poate descarca in format “Word” continutul modificarilor.

 2. Sigma says

  Formularul 230 privind destinația sumei reprezentând 2 la sută din impozitul anual este puțin modificat.
  De exemplu : Destinația sumei reprezentând până la la 2 la suta din impozitul anual potrivit articolului 79, Art.82 alin. 6 si Art.102 din legea Nr 227 din 2015….și nu Art 57 din legea 571 din 2003…. este din trecut.
  Am fost la sediul ANAF și am completat pentru fundația dumneavoastră un alt tip de formular în luna Martie.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php