Catedrale pentru spitale: voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au donat aparatură medicală Centrului de transfuzii al Spitalului Militar

0 508

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului au donat vineri Centrului de transfuzii al Spitalului Militar un frigider de tip bancă de sânge model BBR 270W în valoare de 15.000 lei.

Aparatul medical este destinat să răspundă unor cerinţe stricte pentru stocarea sângelui şi a componentelor din sânge. Frigiderul are o capacitate de 96 pungi de sânge a 450 ml fiecare.

Pe lângă donaţiile făcute, Voluntarii Paraclisului CMN organizează numeroase acțiuni social-filantropice între care și Campania „Donează Sânge, Salvează o viață”.

Conform bilanțului prezentat de coord. Alina Scurtu la împlinirea a doi ani de activitate a voluntarilor Paraclisului CMN, din 2013 până în prezent, în cadrul campaniei au fost recoltate peste 10 tone de sânge, ceea ce face ca Patriarhia Română să fie instituția cu cea mai mare contribuție adusă la creșterea numărului donatorilor de sânge.

Donaţii către Spitalul Militar în valoare de 36500 lei

Voluntarii coordonaţi de Părintele Ciprian Grădinaru nu sunt la prima acţiune de acest gen. Luna trecută au donat aceleiaşi instituţii un aparat medical în valoare de 4.550 euro, şi anume un agitator de trombocite model Nuve PN 300.

Transfuzia de trombocite este utilizată în special în domeniul oncologic, pentru refacerea nivelului trombocitar al bolnavilor care urmează tratamente cu citostatice, dar și în ortopedie, în transplantul de organe, sau în alte intervenții chirurgicale.

Donaţiile îndreptate către Centrul de transfuzii al Spitalului Militar au însumat până în prezent  36500 lei.

Mulţumim sponsorilor, persoane fizice şi juridice, care fac posibile aceste proiecte de ajutorare a spitalelor şi centrelor de transfuzii şi implicit a oamenilor în suferinţă, a declarat pentru Agenţia de ştiri Basilica, Alina Jiga – Voluntar CMN.

190.000 euro – aparatura medicală donată de Patriarhia Română în ultimii trei ani

190.000 euro este valoarea la care se ridică aparatura medicală donată de Patriarhia Română în ultimii trei ani. Aceste acţiuni caritabile îndreptate către mai multe unităţi spitaliceşti din Capitală şi provincie au fost posibile cu sprijinul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

Prin aceste donaţii Biserica Ortodoxă Română dovedeşte, contrar unor poziţii exprimate în presa autohtonă, faptul că nu rămâne indiferentă la suferinţa aproapelui. Sprijinirea actului medical este o preocupare constantă a Bisericii care, împreună cu medicii, conlucrează pentru vindecarea şi alinarea suferinţelor celor bolnavi.

Patriarhia Română a donat dispozitive medicale pentru douăzeci de spitale din țară

În 20 august 2015, părintele arhimandrit Ciprian Grădinaru, împreună cu voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, a donat aparatură medicală spitalelor bucureştene Grigore Alexandrescu, Elias şi Marie Curie.

Primele două au primit câte un aparat pentru măsurarea transcutanată a bilirubinei de tip JM105, în valoare de 15.748 lei fiecare. Spitalului clinic de urgenţă pentru copii „Maria Sklodowska Curie” i-a fost donat un aparat Consola ILA activve, sistem complet funcţional cu trolley, înlocuitor de plămâni, singurul de acest tip din Europa de Est.

Un an mai târziu, în aprilie 2016, voluntarii Paraclisului CMN au oferit Spitalului „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti, Secţia Clinică Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) Nou Născuţi, două Seringi Automate Alaris dedicate pentru neonatologie, o pompă Volumetrică Alaris, precum şi consumabile.

 

sursa: Basilica

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php