Un preot ridică un bloc pentru 50 de femei însărcinate, mame singure și copiii lor

1 422

Părintele Dan Damaschin, preot misionar la Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie Cuza-Vodă, Iaşi, a lansat în urmă cu câțiva ani proiectul pentru Centrul de ocrotire al mamelor și al pruncilor „Casa Vieții – Sfânta Elena” (în construcție), în colaborare cu Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” Beldiman. Centrul va dispune de 24 de locuințe protejate pentru 48 de mame singure și copiii lor, aflați la grea încercare.

Până acum, este gata abia un sfert din construcție. Proiectul este finanțat din donații.

Şansele sunt aproape nule ca o femeie singură cu un copil sau doi în braţe sau o femeie însărcinată să supravieţuiască în lumea în care trăim noi, fără un ajutor consistent şi bine, bine controlat, bine direcţionat.

Scopul nostru este de a ţine mama cât mai mult lângă pruncul ei, până ce reuşeşte să îşi rezolve problemele. Sunt centrele de adăpost pentru mamă şi copil de obicei ale primăriei iar după şase luni, cel mult un an femeia ar trebui să îşi rezolve aceste probleme.

„Copiii care au mame în astfel de situații riscă să se integreze cu dificultate și să se adapteze la viața socială. Cercul lor de prieteni este limitat, uneori chiar se izolează și vor avea un mare risc de a dezvolta comportamente deviante și de risc, cum ar fi consumul de alcool, de droguri, intrarea în cercuri periculoase”, a explicat Daniela Mitrofan, psiholog, pentru DIGI24 TV.

VIDEO

Părintele Dan Damaschin le este cunoscut oamenilor pentru lupta sa de a strânge fonduri de-a lungul timpului pentru diverse proiecte sociale precum:

  • ajutorarea mamelor care au născut și care nu au cele necesare pentru copii
  • înființarea unui cabinet cu consultații gratuite pentru femei
  • dăruirea de burse de merit, rechizite și haine pentru copiii din familiile nevoiaș

Până acum, preotul a ajutat zeci de familii. De curând, i-a construit de la zero o casă în localitatea Medeleni unei mame sărmane chiar în momentul în care femeia credea că va rămâne sub cerul liber singură cu cinci copii, dintre care cel mai mic are 4 ani, iar cel mare 15.

 

via: Știri pentru viață

1 Comment
  1. ANTIPUTIN says

    Minunata pilda pentru preotii nostri si toti Romanii.
    Sa’i ajutam, sa’i salvam pe prunci si Dumnezeu nu ne va uita.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php